שף
שף
נאצ'וס מצה טליה הדר

מנאצ'וס ועד ופלות: חמישה חטיפי מצות שמכינים בקלי קלות

טליה הדר הופכת את המצות השגרתיות לחטיפים מפנקים ופשוטים להכנה שילדים ומבוגרים לא יפסיקו לכרסם (ולא תמיד ינחשו שהם כוללים מצות)

פורסם:

ופל־מצה בטעמים

מדובר בגרסת מצה, קראנצ'ית מאוד, לוופלים שכולנו מכירים. ההמלצה שלנו: גוונו בממרחים וצרו ופלים במגוון טעמים. אפשר גם לשלב שני ממרחים בוופל אחד, לשדרוג החוויה.
6 צפייה בגלריה
ופל מצה טליה הדר
ופל מצה טליה הדר
ופל־מצה בטעמים
(צילום: דניאל לילה)
המרכיבים (כ־40 יחידות):
  • 16 מצות
  • מים, חלב או חלב צמחי
  • כ־8 כפות גדושות של ממרח לפי הטעם (שוקולד, ריבת חלב, חלבה וכדומה)
  • קורט מלח
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שמים את המצות בכלי מתאים ויוצקים עליהן את המים (או הנוזל הנבחר) עד כיסוי. משרים 2 דקות. מוציאים את המצות ומניחים על מגבת במשך כ־2 דקות נוספות.
3. מניחים על משטח העבודה 3 או 4 מצות. מורחים על 2 או 3 מהן מהממרח הנבחר ומניחים זו על זו. סוגרים במצה ריקה. בעזרת סכין שף חותכים בלחיצה (ולא בתנועות ניסור) את ערימת המצות למלבנים או למרובעים. מעבירים לתבנית. מכינים את יתרת המצות באותו האופן.
4. אופים כ־15 דקות, עד שהמצות מתייצבות ומזהיבות קלות. מוציאים ומניחים לצינון (המצות יתקשו במהלכו). אם רוצים, מעטרים בממרח נוסף. מגישים.
  • איך שומרים? הוופלים במיטבם ביום ההכנה, אך אפשר לשמור שאריות עד 4 ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
טיפ 1: לעיטור, שימו מעט מהממרחים בשקית זילוף וקשטו לפני ההגשה
טיפ 2: אפשר להרטיב את המצות גם בקפה או בשוקו

נאצ'וס מצה

רעיון כיפי וקל מאוד לביצוע לנשנושים מלוחים וכשרים לפסח, שילדים ומבוגרים לא יפסיקו לכרסם. המלצה שלנו: שלשו כמויות - זה מתחסל בשניות. אם לא משתמשים בגבינה בתיבול, החטיף טבעוני.
6 צפייה בגלריה
נאצ'וס מצה טליה הדר
נאצ'וס מצה טליה הדר
נאצ'וס מצה
(צילום: דניאל לילה)
המרכיבים (קערית בינונית):
  • 4 מצות
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
תיבול לנאצ'וס "קלאסי"
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
תיבול לנאצ'וס שום רוזמרין/זעתר
  • 1 כפית שום גבישי טחון
  • 1 כפית רוזמרין יבש או זעתר
תיבול לנאצ'וס גבינה פיקנטי
  • 1כף פרמזן מגורר
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כף פפריקה חריפה או מתוקה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170-160 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. מרטיבים את המצות מתחת לברז ומניחים אותן על מגבת לספיגת נוזלים במשך כ־2 דקות.
3. התיבול: מערבבים את שמן הזית והמלח עם תערובת התבלינים הנבחרת.
4. מעבירים את המצות לתבנית ומברישים אותן בנדיבות בשמן המתובל, משני הצדדים. אם רוצים, חותכים בעזרת גלגלת פיצה או סכין (אפשר גם לשבור באופן חופשי לאחר האפייה).
5. אופים כ־10 דקות, עד שהמצות מתקשות ומזהיבות מעט. מוציאים ומצננים כ־5 דקות. אם רוצים, שוברים לחתיכות. מצננים לחלוטין ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

קרקרי מצות כפריים

סוג של "פרוסת לחם" טבעונית ומשודרגת - כזו שתקבל עליה באהבה כל ממרח טעים או גבינה ותוספת ירקות. אפשר להוסיף עוד תבלינים לתערובת, לפי הטעם והחשק.
6 צפייה בגלריה
קרקרי מצות טליה הדר
קרקרי מצות טליה הדר
קרקרי מצות כפריים
(צילום: דניאל לילה)
המרכיבים (כ־50 יחידות):
  • 2 מצות
  • 1/2 1 כוסות תערובת גרעינים וזרעים לפי הטעם (חמנייה, דלעת, פשתן וכדומה)
  • 3 כפות שומשום
  • אפשרות: 1 כף קצח
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/2 כפית תימין יבש
  • 3 כפות קמח מצה
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כוס מים רותחים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170-160 מעלות (מומלץ במצב טורבו). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. מפוררים את המצות היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את הגרעינים, השומשום, התבלינים והקמח ומערבבים. מוסיפים את הטחינה, שמן הזית והמים ומערבבים היטב. ממתינים דקה־שתיים לספיגת הנוזלים. מעבירים את העיסה לתבנית ומשטחים. מניחים נייר אפייה על העיסה, ובעזרת מערוך או כוס מהדקים ומשטחים כך שהעיסה תמלא את התבנית ותהיה בגובה אחיד של כ־1/2 ס"מ.
3. אופים 25-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב קלות ומתייצב. מוציאים. לחיתוך מסודר, חותכים מיד (לפני שהקרקרים יתקשו) בעזרת סכין או גלגלת פיצה. מניחים לצינון במשך כ־10 דקות ומפרקים לקרקרים בהתאם לחיתוך. אם רוצים חיתוך חופשי, מניחים לצינון מלא ורק אז שוברים את המשטח. מגישים.
  • איך שומרים? עד 5 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

עוגיות אנרגיה עם פירות יבשים ומצות

טעימות ומשביעות, אף אחד לא ינחש שהן כוללות מצות.
6 צפייה בגלריה
עוגיות אנרגיה עם מצה טליה הדר
עוגיות אנרגיה עם מצה טליה הדר
עוגיות אנרגיה עם פירות יבשים ומצות
(צילום: דניאל לילה)
המרכיבים (כ־20 יחידות):
  • 2 ביצים
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1 כף שמן זית או שמן קוקוס
  • 3 כפות סילאן או דבש
  • 4-3 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס צימוקים כהים או חמוציות
  • 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן, טבעיים
  • 4 מצות, מפוררות גס
  • 4 כפות קמח מצה או שקדים טחונים
  • 1 כף קינמון טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • אפשרות: כ־1/4 כפית הל טחון ו/או כ־1/4 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערה גדולה את הביצים, הטחינה, השמן, הסילאן (או הדבש) והסוכר וטורפים היטב. קוצצים לפי הצורך את הצימוקים (והחמוציות) והאגוזים ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את המצות, הקמח והתבלינים. מערבבים היטב.
3. בידיים רטובות יוצרים מהעיסה כדורים ומשטחים לעוגיות. מניחים בתבנית במרווחים קטנים זה מזה.
4. אופים 20-15 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות מעט. מוציאים ומצננים כ־10 דקות. מגישים.
איך שומרים? עד 5 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

מקלונים מתוקים של מצה וקוקוס

חטיפים פשוטים ומהירים להכנה, שיכולים להפוך לממתק של ממש.
6 צפייה בגלריה
מקלוני מצה טליה הדר
מקלוני מצה טליה הדר
מקלונים מתוקים של מצה וקוקוס
(צילום: דניאל לילה)
המרכיבים (כ־40 יחידות):
  • 5 מצות
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
לציפוי
  • 1/2 כוס פתיתי קוקוס
  • 1 כף קינמון טחון
  • 1 כף סוכר דמררה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ ללא טורבו). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. הציפוי: שמים את כל מרכיביו בקערה ומערבבים.
3. מנערים היטב את פחית הקרם (כדי שהנוזל יהיה אחיד), יוצקים את תכולתה לכלי מתאים. מוסיפים את המצות ומשהים כ־2 דקות. מוציאים, מנערים מעודפי נוזלים ומניחים את המצות בתבנית זו לצד זו.
4. מפזרים על המצות כמחצית מתערובת הציפוי. הופכים ומפזרים את היתרה על הצד השני. חוצים כל מצה לאורכה (נגד כיוון הפסים). חותכים כל מחצית למקלות (עם כיוון הפסים).
5. אופים כ־10 דקות, עד שהמצות מתייצבות ומזהיבות קצת. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־10 דקות לפחות. מגישים.
  • איך שומרים? עד 5-4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
טיפ: אפשר גם לצפות בשוקולד! ממיסים 100 גרם שוקולד מריר, מוסיפים לו כפית שמן (רגיל או שמן קוקוס) ומערבבים היטב. טובלים כל מקל בשוקולד. אם רוצים, מפזרים מעט קוקוס או סוכריות צבעוניות. מעבירים למקרר או למקפיא להתייצבות (את המקלות המצופים מומלץ לשמור במקרר).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button