המרכיבים
(תבנית בגודל 20X15 ס"מ)
- 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 150 גרם חמאה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 4 ביצים בגודל M או L
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות טחינה גולמית
- להגשה: 300 גרם שערות חלווה דקיקות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. שמים את השוקולד, החמאה והחלב בכלי מתאים וממסים בהדרגה, במיקרוגל או על סיר אדים כפול (באן מארי), עד שאפשר לערבב לקרם אחיד וחלק. מניחים לצינון קל.
3. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ־5 דקות, לקרם תפוח, בהיר וחלק. עוצרים את פעולת המערבל.
4. יוצקים לקערת המערבל את קרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למרקם אחיד. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בתנועות קיפול, רק עד שהם נטמעים ולא יותר.
5. יוצקים את העיסה לתבנית ומשטחים. מזלפים עליה בזילוף חופשי את הטחינה הגולמית.
6. אופים 25-20 דקות, עד שמתקבל קרום עדין מלמעלה. מוציאים ומניחים לצינון מלא (שעתיים לפחות).
7. חותכים לקוביות ומפזרים על הבראוניז בנדיבות שערות חלווה. מגישים.
- זמן הכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא