שף
שף
עוגיות תמרים ואגוזים

עוגיות תמרים ואגוזים

עוגיות של הקונדיטורית אור שוקרון, שלא תפסיקו להכין כל השנה 

אור שוקרון
פורסם:
המרכיבים (30-40 יחידות)
לבצק
  • 200 גרם חמאה, קרה
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 4 חלמונים מביצים גודל M
  • מעט תמצית וניל
  • 160 גרם שמנת חמוצה
למלית
  • 1 קופסה ממרח תמרים
  • 2 כוסות אגוזי מלך, שבורים גס
  • לקישוט: אבקת סוכר
ההכנה
1. חותכים את החמאה לקוביות ושמים בקערת המערבל. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הבצק. מערבלים עם וו גיטרה רק עד לאיחוד הבצק ולא יותר (מקסימום 5 דקות). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ־20 דקות.
2. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עליו את הבצק למלבן ארוך, לא עבה מדי ולא דק מדי. במהלך הרידוד מוודאים שהבצק לא נדבק. אם כן, מוסיפים עוד קמח למשטח העבודה.
3. המלית: מורחים שכבה יפה של תמרים (לא להתקמצן, זה כל הטעם) ומפזרים את אגוזי המלך השבורים. מגלגלים לרולדה אחת ארוכה (אם היא גדולה מדי, אפשר לגלגל את הבצק לשתי רולדות – אחת מכל צד, כלפי האמצע - ולהפריד ביניהן).
4. חותכים את הרולדה בעזרת סכין חדה וגדולה לפרוסות ברוחב כ־1 ס"מ (אני חותכת עד הסוף אבל לא מרווחת בין הפרוסות, משאירה אותן צמודות). מומלץ להשתדל כמה שאפשר שהפרוסות יהיו שוות, כדי שהאפייה תהיה אחידה.
5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־160 מעלות ואופים כ־15 דקות, עד שהעוגיות משחימות קצת (הן נשארות בהירות).
6. מוציאים מהתנור ומפדרים בנדיבות באבקת סוכר. מצננים לחלוטין ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button