המרכיבים
(כ־12 יחידות)
- 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- 3 כפות אבקת סוכר
- 200 גרם מעדן סויה בטעם וניל
- 1 ביצה, גודל L
- קורט מלח
- לטיגון: שמן
- אפשרות למלית: ריבת תות
- אפשרות לעיטור: אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים בקערה את כל מרכיבי הסופגניות ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד.
2. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (בגובה כ־10 ס"מ).
3. כשהשמן חם, משמנים קלות את כפות הידיים ויוצרים בעדינות, בלי לדחוס, כדורים מעיסת הסופגניות (אפשר לעשות זאת גם בעזרת שתי כפות, הסופגניות לא יתקבלו כדוריות). מכניסים בזהירות כל כדור לשמן החם.
4. מטגנים על להבה בינונית, 3-2 דקות מכל צד, עד שהסופגניות זהובות (מומלץ לבצוע את הסופגנייה הראשונה ולוודא שהיא עשויה גם מבפנים. אם לא, מנמיכים מעט את הלהבה ומוסיפים לזמן הטיגון). מעבירים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. אם רוצים, מזריקים לסופגניות ריבה ומפדרים באבקת סוכר. מגישים מיד.
- משך ההכנה: כ־20 דקות
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? הסופגניות במיטבן כשהן טריות