שף
שף
ארטיקים תוצרת בית

עידן הקרח: ארטיקים מפנקים תוצרת בית

רוחות הסתיו כבר מנשבות אבל הימים עדיין חמים. זה הזמן להתפנק עם ארטיקים ביתיים של סוף הקיץ בטעמים מיוחדים - מטירמיסו ועד קפה ואגוזים

פורסם:

ארטיק שכבות: עם קפה ואגוזים

5 צפייה בגלריה
ארטיק קפה, אגוזים ויוגורט
ארטיק קפה, אגוזים ויוגורט
ארטיק קפה, אגוזים ויוגורט
(צילום וסגנון: מילי אליהו)

המרכיבים (כ־8 יחידות)
  • 1 כפית אבקת קפה נמס + 1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 2 גביעים (400 מ"ל) יוגורט במתיקות עדינה, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 1 כף גדושה חמאת בוטנים חלקה טבעית
  • 4 כפות סוכר או דבש או סירופ מייפל
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי פקאן טבעיים
  • 1 כף אבקת קקאו
לציפוי
  • 100 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 1 כף שמן קנולה
  • אפשרות: אגוזי פקאן
ההכנה
1. מערבבים את הקפה והמים ומניחים לצינון מלא.
2. יוצקים לקערת הבלנדר או מעבד המזון את הקפה. מוסיפים 1/2 כוס מהחלב, גביע יוגורט אחד, את חמאת הבוטנים ו־2 כפות מהסוכר (או תחליפיו) וטוחנים לאיחוד. יוצקים לתבניות כך שהנוזל ימלא מחצית מגובהן. מאחסנים במקפיא 30 דקות לפחות.
3. שמים בקערת המעבד (אין צורך לנקות) את האגוזים וטוחנים דק. מוסיפים את הקקאו ואת יתרת החלב, היוגורט והסוכר (או תחליפיו) וטוחנים למרקם אחיד. יוצקים לתבניות, בשכבה שנייה. נועצים מקלות. מאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות.
4. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד וממיסים בהדרגה (במיקרוגל או בסיר אדים כפול) עד שניתן לערבב לקרם חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים. אם רוצים ציפוי אחיד לארטיקים, מעבירים את הקרם לכלי גבוה וצר.
5. מרפדים בנייר אפייה מגש שמתאים בגודלו למקפיא. מחלצים את הארטיקים וטובלים אותם בשוקולד או שמזלפים עליהם ממנו. אם רוצים, מצמידים לקרם אגוזי פקאן. מניחים על המגש ומאחסנים במקפיא לייצוב. מגישים.

ארטיק שוק: עם תמרים וטחינה

הארטיק הכי מקומי שיש (טיפ: החליפו פחית קרם קוקוס ביוגורט, ובמקום ארטיקים הכינו שייק טעים).
5 צפייה בגלריה
ארטיק טחינה, תמרים ובננה
ארטיק טחינה, תמרים ובננה
ארטיק טחינה, תמרים ובננה
(צילום וסגנון: מילי אליהו)

המרכיבים (כ־8 יחידות)
  • 2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס 17% שומן ומעלה
  • 4 תמרים מזן מג'הול, מגולענים
  • 1 בננה
  • 2 כפות (25 גרם) סוכר
  • 2 כפות אגוזי מלך
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 כף קוקוס טחון
  • 1 כף חמאת בוטנים חלקה טבעית
  • לזרייה: 1 כף אגוזי מלך קצוצים
לציפוי
  • 100 גרם שוקולד מריר (או חלב)
  • 1 כף שמן קנולה
  • אפשרות: שבבי קוקוס
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים וטוחנים במהירות גבוהה לעיסה סמיכה. מחלקים את העיסה בין התבניות, נועצים את המקל וזורים את האגוזים הקצוצים. מאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות.
2. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד וממיסים בהדרגה (במיקרוגל או בסיר אדים כפול) עד שניתן לערבב לקרם חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים. אם רוצים ציפוי אחיד לארטיקים, מעבירים את הקרם לכלי גבוה וצר.
3. מרפדים בנייר אפייה מגש שמתאים בגודלו למקפיא. מחלצים את הארטיקים וטובלים אותם בשוקולד או שמזלפים עליהם מהקרם. אם רוצים, מקשטים בשבבי הקוקוס. מניחים על המגש ומאחסנים במקפיא לייצוב. מגישים.

ארטיק קשת בענן: עם פירות בלבד

אפשר לגוון בפירות שבהם משתמשים ואפשר (אפילו רצוי) להשתמש בפירות קפואים: טוחנים אותם כפי שהם, בתוספת 1–2 כפות מים פושרים.
5 צפייה בגלריה
ארטיק קשת בענן
ארטיק קשת בענן
ארטיק קשת בענן
(צילום וסגנון: מילי אליהו)

המרכיבים (כ־10 יחידות)
  • 1/2 כוס ענבים ירוקים, ללא חרצנים
  • אפשרות: 2-1 כפות דבש
  • 2 יחידות קיווי, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס (כ־65 גרם) קוביות אננס ו/או מנגו
  • 1/2 כוס (כ־65 גרם) פטל או תותים
  • 1/2 כוס (כ־65 גרם) אוכמניות
ההכנה
1. שמים בקערת הבלנדר (או מעבד המזון) את הענבים. אם רוצים, מוסיפים מעט דבש, לפי הטעם. טוחנים למחית חלקה ומעבירים לכלי. טוחנים כך כל פרי בנפרד (מתחילים בבהירים ומסיימים בכהים, כדי לא לשטוף את הבלנדר ביניהם). מאחסנים את כל הכלים במקפיא, כ־30 דקות בלבד.
2. מוציאים את המחיות. מניחים בכל תבנית ארטיק 3-2 כפיות מכל מחית, זו על זו. נועצים מקלות. מאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות. מגישים.

ארטיק טירמיסו: עם בישקוטים

מעדיפים טבעוני? החליפו את החלב, היוגורט והמסקרפונה ב־800 מ"ל קרם קוקוס, 17% שומן ומעלה.

5 צפייה בגלריה
ארטיק טירמיסו
ארטיק טירמיסו
ארטיק טירמיסו
(צילום וסגנון: מילי אליהו)

המרכיבים (כ־8 יחידות)
  • 1 כפית אבקת קפה נמס + 1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב, אחוזי השומן לפי הטעם
  • 2 גביעים (400 מ"ל) יוגורט במתיקות עדינה, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 1/2 גביע (125 גרם) גבינת מסקרפונה
  • אפשרות: 1 כף ליקר שקדים
  • 3-2 כפות (30-20 גרם) סוכר
  • 8 עוגיות בישקוטי, חצויות לאורכן
  • לזרייה: מעט אבקת קקאו
ההכנה
1. מערבבים את הקפה והמים הרותחים ומניחים לצינון מלא.
2. יוצקים את הקפה הצונן לקערת הבלנדר או מעבד המזון. מוסיפים את החלב, היוגורט, גבינת המסקרפונה, הליקר (אם רוצים) והסוכר, וטוחנים למרקם אחיד. יוצקים לתבניות הארטיקים, כך שימלאו 2/3 מנפחן. מאחסנים במקפיא כ־30 דקות.
3. מוציאים את התבניות ונועצים בכל ארטיק שני חצאי בישקוטי - אחד מכל צד, למלוא עומק התבנית (קרם הארטיק יתרומם כתוצאה מכך וימלא את התבנית). נועצים גם מקלות. מאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות.
4. מחלצים את הארטיקים, בוזקים מעט אבקת קקאו ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button