ההצעה החורפית של נעמה רן
- מה אני מוסיפה? פלחים מפולטים של תפוז ושל תפוז דם וגם פיסטוקים קצוצים.
- והרוטב? טוחנת במעבד המזון 5 תותים, 1 כפית מיץ לימון, 1 כפית חומץ בלסמי, 1/4 כוס שמן זית, 1 כפית דבש, מלח ופלפל.
ההצעה האלגנטית של מיכל לוי־אלחלל
- מה אני מוסיפה? פרוסות דקות של בצל סגול, אגוזים קלויים ו־200 גרם ארטישוק רומאי (להשיג במעדניות, בצנצנות) או שאני צורבת לבבות ארטישוק מופשרים במחבת, עם שמן זית.
- והרוטב? טוחנת במעבד המזון 150 מ"ל שמן קנולה, 50 מ"ל חומץ בן יין לבן, 1 כפית חומץ בלסמי, 1 שן שום קלופה, 1/4 כפית חרדל, מלח ופלפל.
ההצעה הקראנצ'ית של אלומה בליליוס
- מה אני מוסיפה? 200 גרם תרמילי אפונת שלג חלוטים 2 דקות במים רותחים, פרוסות מ־2 תפוחי פינק ליידי ו־100 גרם שקדים מולבנים קלויים.
- והרוטב? משקשקת בצנצנת 1/2 כוס שמן זית, 2 שיני שום מגוררות דק, 3 כפות חומץ בן יין לבן או אדום, 2 כפות דבש, 1 כפית חרדל דיז'ון חלק ו־1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים, מלח ופלפל.
ההצעה הבראנצ'ית של איילת הירשמן
- מה אני מוסיפה? ראש ברוקולי טרי ופרוס דק, בצל סגול פרוס דק וטוסטים עם גבינת פטה שאני מברישה בשמן זית (מצידן החיצוני של הפרוסות), קולה בטוסטר לחיץ וחותכת לרבעים
- והרוטב? טורפת היטב, חצי שעה מראש, 80 גרם גבינת פטה, מפוררת לפירורים קטנים, 1 מכל יוגורט 3% שומן, 4 כפות שמן זית, 1 שן שום קלופה, 1/4 כפית סוכר, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות בצל ירוק או עירית קצוצים דק, טיפונת מלח ו־1 כפית פלפל שחור גרוס.
ההצעה הפירותית של מילי אליהו
- מה אני מוסיפה? 5–6 אגסים קשים קלופים שאני מבשלת בסיר עם מים ו־2 כפות סוכר עד לרתיחה ועוד 5 דקות, מסננת, מצננת וחותכת. מוסיפה לסלט גם מלפפונים, צנוניות, נבטי חמנייה ושמיר.
- והרוטב? טורפת היטב 1/2 בצל סגול קטן קצוץ דק, 2 כפות חרדל (רצוי גרגירים), 1 כף דבש, 1/4 כוס שמן זית, מעט תימין יבש, 2 כפות מיץ לימון, מעט מלח ופלפל.
ההצעה האסייתית של טליה הדר
- מה אני מוסיפה? פטריות פרוסות (חבילה מכל סוג: שמפיניון, פורטובלו ושימג'י) שאני מערבבת עם 3 כפות רוטב טריאקי, 1 כף רוטב סויה, 1 כף שמן זית ו־1 כף חומץ בלסמי ומקפיצה 5 דקות במחבת. מוסיפה לסלט גם ערמונים קלויים ואגוזי פקאן מסוכרים.
- והרוטב? טורפת היטב 3 כפות מיץ לימון, 2 כפות סילאן או דבש, 3 כפות שמן זית, 1 כף רוטב סויה, 1/2 שן שום כתושה מלח ופלפל.