שף
שף
עוגת סופגניות בריוש עם שוקולד

לא תפסיקו לתלוש: עוגת סופגניות בריוש עם מלא שוקולד

שרית נובק מבטיחה שמדובר בקינוח הכי מנחם שקיים: כדורי בריוש חמודים במילוי נוטלה או ממרח שוקולד, עם מלא מלא שוקולד מעל

פורסם:
אני מאלה שפחות אוהבים ריח של שמן בבית, אבל אני מאוד אוהבת ריח של מאפה שמרים שיוצא מהתנור. וזו לא סתם עוד עוגת סופגניות יבשה, זה הדבר הכי מנחם שקיים: כדורי בריוש חמודים במילוי נוטלה או ממרח שוקולד, עם מלא מלא שוקולד מעל. זו עוגה כזו שיושבים מולה ותולשים ממנה כדור אחרי כדור.
הכי כדאי לאכול אותה כשהיא ממש טרייה, ואפשר להכין אותה בשתי תבניות קטנות: אחת לזלילה מיידית ואחת מקפיאים. מעבירים אותה למקפיא לפני התפיחה השנייה, בבוא העת מפשירים במשך לילה במקרר ומכניסים לתנור.

המרכיבים
(תבנית בקוטר 26-24 ס"מ או שתי תבניות בקוטר 20-18 ס"מ)
לבצק
  • 500 גרם קמח, מומלץ קמח ללחם
  • 6 גרם שמרים יבשים
  • 2 ביצים בגודל L
  • 180 גרם חלב
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1/4 כפית מלח
למילוי
  • 100 גרם ממרח שוקולד שאוהבים
לציפוי
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
ההכנה
1. המילוי: מניחים נייר אפייה על מגש מתאים. בעזרת כפית או עם שקית זילוף, יוצקים עליו 25 תלוליות (בנפח של ככפית) מהממרח. מכניסים למקפיא.
2. הבצק: מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים במהירות איטית במשך 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ואחיד. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
3. מחלקים את הבצק ל־25 כדורים (40 גרם כל אחד). מרדדים כל כדור לפיתה קטנה. שמים במרכז התלולית ממרח קפוא. עוטפים בבצק ומגלגלים לכדור.
4. מניחים בתבנית משומנת (או בשתי תבניות קטנות יותר) במרווחים קטנים. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת, עד להכפלת הנפח כמעט.
5. בינתיים מחממים את התנור ל־170 מעלות.
6. אופים כ־20 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים 15–30 דקות בטמפרטורת החדר.
7. הציפוי: מחממים במיקרוגל את השוקולד עם השמנת ומערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס. שופכים את הציפוי על העוגה. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button