מאפי קדאיף במילוי לוטוס ואגוזים

רחלי קרוט ("קרוטית") מכינה מאפי קדאיף במילוי לוטוס ואגוזים

כדאי שתשמרו מקום של כבוד על שולחן החג כי לקינוח הלוטוס הבא של רחלי קרוט בעלת הבלוג "קרוטית" יש לא פחות ממאה אחוזי הצלחה בפתיחת שנה מתוקה!

רחלי קרוט, מוגש מטעם לוטוס
פורסם:
מאפי קדאיף זהובים במילוי פקאנים, פיסטוקים, שקדים ולוטוס, שמוסיף טעם קרמלי נפלא ומחבר את המילוי.
קינוח מושלם לערב חג או לכל ארוחה. והבונוס? אפשר להכין גם יום ויומיים קודם והפריכות תישמר נהדר.

דרגת קושי: קל | 16 יחידות | 30 דקות הכנה | תבנית שקעים | פרווה

המרכיבים:

300 גרם שערות קדאיף קפואות
½ כוס (100 מ"ל) שמן קוקוס (או חמאה מומסת לגרסה חלבית)
2 כפות אבקת סוכר
למילוי:
½ כוס פיסטוקים
½ כוס שקדים טבעיים
½ כוס פקאנים טבעיים
½ צנצנת ממרח לוטוס חלק או קראנץ'
להגשה:
6-5 כפות דבש או סירופ סוכר מ-1/2 כוס מים ו-1/2 כוס סוכר
6 עוגיות לוטוס, שבורות לפירורים

אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה שמים את שערות הקדאיף וממתינים 10 דקות שיפשירו.
2. המילוי: בינתיים קוצצים דק את הפיסטוקים, השקדים והפקאנים ומעבירים לקערה.
מוסיפים ממרח לוטוס ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות קצת דביקה. מניחים בצד.
3. מוסיפים לקערה עם הקדאיף שמן קוקוס (או חמאה מומסת) ואבקת סוכר ומערבבים עם הידיים עד שכל האטריות מצופות בשמן.
4. מחממים תנור ל-190 מעלות.
5. לוקחים כמות קטנה של קדאיף ומניחים בשתי וערב בתוך תבנית שקעים, כך שכל שקע בתבנית יהיה מכוסה גם בתחתית וגם בדפנות בשערות הקדאיף. את יתרת הקדאיף שמשתפלת החוצה משאירים על גבי התבנית.
6. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל 4-3 ס"מ (בהתאם לגודל תבנית השקעים) מתערובת האגוזים והלוטוס ומניחים בתוך כל שקע שיש בו כבר קדאיף. אפשר גם להניח כף גדושה מהמילוי בתוך השקעים בלי לגלגל לכדורים.
7. סוגרים כל שקע עם אטריות הקדאיף שנותרו מסביב לשקע התבנית ומהדקים היטב.
8. אופים במשך 25-15 דקות או עד שהאטריות זהובות. מומלץ להציץ כבר אחרי 15 דקות.
9. אם רוצים להרטיב בסירופ סוכר במקום דבש, מחממים יחד את המים והסוכר עד שהסוכר נמס, ומניחים בצד.
10. כשמאפי הקדאיף מוכנים הופכים אותם לצלחת הגשה, מזלפים סירופ סוכר או דבש בנדיבות ומעטרים עם שברי עוגיות לוטוס.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button