את פרוסות הלחם המסורתיות מחליפות בטטות צלויות, ועליהן שילוב נהדר של טעמים ומרקמים בעזרת אבוקדו מוקצף ובצל מטוגן. את המנה יש להרכיב לפני ההגשה, אבל חלקים ממנה אפשר להכין עד יומיים מראש, כך שלמעשה זו מנה מושלמת לאירוח או לכל מטרה אחרת.
- טיפ 1: לגרסה טבעונית ותרו על תוספת פירורי הגבינה.
- טיפ 2: במקום לטגן את הבצל, אפשר לאפות אותו בתנור במקביל לבטטות. הוא יתקבל מעט פחות עסיסי. הוסיפו אותו לתבנית לאחר 20-15 דקות צלייה של הבטטות.
- טיפ 3: שילוב של טחינה גולמית בקציפת האבוקדו מוסיף טעם אבל פוגם בצבע. אפשר לוותר עליה ואפשר גם לזלף אותה בשלב ההגשה, עם או במקום הגבינה.
המרכיבים (8 יחידות)
לבטטה והבצל
- 2 בטטות בינוניות, מוארכות
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות סילאן
- מלח, פלפל שחור
- 2 בצלים סגולים
לקציפת האבוקדו
- 1 אבוקדו מגולען וקלוף
- 3-2 כפות מיץ לימון
- קורט סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס מים
- אפשרות: 1 כף טחינה גולמית
- אפשרות להגשה: כ־50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות בחום עליון ותחתון.
2. שוטפים היטב את הבטטות (בקליפתן). קוטמים את קצותיהן. פורסים אותן לאורכן, לפרוסות בעובי כ־1 ס"מ. מערבבים בקערה את שמן הזית, הבלסמי והסילאן. מברישים היטב ובנדיבות את פרוסות הבטטה, משני הצדדים, ומניחים אותן בתבנית, כך שהצד הרחב יותר פונה מטה. בוזקים מעט מלח ופלפל. את יתרת המשרה שומרים בצד.
3. אופים 40-35 דקות, עד שהבטטות משחימות. מוציאים ומניחים לצינון קל (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
4. בינתיים מכינים את הבצלים: קולפים אותם, חוצים אותם לאורכם וחותכים כל מחצית לפרוסות דקיקות, כך שיתקבלו חצאי עיגול. מוסיפים לקערת המשרה ומערבבים היטב לציפוי מלא.
5. מחממים היטב מחבת. משמנים אותה קלות. מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים כ־5 דקות על להבה גבוהה. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לטגן עוד כ־10 דקות, עד שהבצל רך ומקורמל. מסירים מהכיריים ומניחים בצד (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
6. הקציפה: שמים בקערה מתאימה את כל מרכיביה (כולל הטחינה, אם רוצים) ומעבדים בעזרת בלנדר מוט למרקם קציפתי (אפשר גם לטחון במכשיר בלנדר).
7. הרכבת המנה: מניחים את פרוסות הבטטה בכלי ההגשה. מניחים על כל פרוסה מקציפת האבוקדו ומפזרים בעדינות בצל מטוגן. אם רוצים, מפזרים גבינה. מגישים.