שף
שף
מאפה בשר אישי קלוע

בורקס בשר שמקבל שדרוג בעזרת עיצוב מקסים

מאפה בשר אישי קלוע שישדרג כל ארוחה. ההימור שלנו - אחרי שתאמצו את העיצוב, תכינו כיסונים כאלו גם עם מליות אחרות

פורסם:

המרכיבים (15 יחידות)
  • 15 עלי מלאווח
  • מעט קמח לקימוח
למלית
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 500 גרם בשר טחון
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 עגבניות קטנות, קצוצות דק
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כפית בהרט
  • 2 כפות פירורי לחם
  • אפשרות: 3 כפות צנוברים קלויים
  • להברשה: 1 ביצה, טרופה
ההכנה
1. המלית: מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים 6-5 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את הבשר, מפזרים מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב והפרדה בכף עץ, עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את העגבניות, השום והבהרט ומטגנים עוד 6-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהעגבנית מגירות נוזלים והם מתאדים ברובם. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים, מוסיפים את פירורי הלחם והצנוברים (אם רוצים) ומערבבים. מניחים לצינון.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
3. העיצוב: מקמחים קלות את משטח העבודה. מניחים עליו עלה מלאווח ומרדדים קצת. בעזרת סכין, חורצים בו בעדינות סימון של ארבעה רבעים (צילום 1). חותכים בסכין רק רבע אחד, כך שמרכזו יהיה עדיין מחובר ללב העיגול. מניחים 2 כפות מהמלית על הרבע שמולו (צילום 2) מכסים את המלית ברבע החתוך ומהדקים את שולי הבצק זה לזה (צילום 3).
4. חותכים פסים ברוחב 1 ס"מ בשני רבעי הבצק שנותרו, כך שגם הם יישארו מחוברים בבסיסם (צילום 4). מסובבים סביב עצמו (כמו בורג) את פס הבצק הפנימי ביותר מהרבע העליון ומניחים אותו לאורכו של הבצק הממולא (צילום 5). מסובבים באותו אופן את פס הבצק הפנימי מהקבוצה הנוספת, שמשמאל, ומניחים אותו לרוחב (צילום 6). מסובבים ומניחים כך, לסירוגין ובזה אחר זה, את כל רצועות הבצק (צילום 7). מסירים את הקצוות ליצירת דופן אחידה (צילום 8). מברישים את הבצק בביצה הטרופה.
5. אופים כ־25 דקות, עד השחמה. מוציאים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא.
הקליעה - שלב אחר שלב
2 צפייה בגלריה
מאפה בשר אישי קלוע, שלב אחר שלב
מאפה בשר אישי קלוע, שלב אחר שלב
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
1. חורצים במלאווח בעדינות סימון של ארבעה רבעים
2. חותכים בלי לנתק רבע אחד. מניחים מלית על זה שמולו
3. מקפלים את הרבע החתוך על הרבע עם המלית. מהדקים
4. חותכים פסים בשני הרבעים שנותרו, בלי לנתק מהמרכז
5. מסובבים את הרצועה הפנימית ומניחים לאורך הכיס
6. מסובבים את הרצועה מהרבע הנוסף ומניחים לרוחב הכיס
7. מסובבים ומניחים כך, לסירוגין, את כל הרצועות
8. מסירים קצוות מיותרים, מברישים בביצה ואופים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button