את הצבע המהמם והטעם המיוחד מעניקה לעוגה אבקת מאצ'ה, שניתן להשיג בחנויות הטבע והתבלינים. לא בעניין של ירוק או של מאצ'ה? העוגה נפלאה גם בלעדיה.
המרכיבים (16-14 קרפים):
לקרפים:
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 2 כפות (20 גרם) אבקת מאצ'ה
- 3 כפות (30 גרם) סוכר
- קורט מלח
- 3 ביצים בגודל L
- 40 גרם חמאה, מומסת
- 3 כוסות (720 מ"ל) חלב
לשימון המחבת:
- מעט חמאה מומסת
לקרם הגבינה והתותים:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%-32% שומן
- 1 גביע (250-225 גרם) גבינת שמנת 30%-15% שומן
- 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 10-8 תותים טריים, חתוכים לרוחבם
אפשרות לקישוט:
- מעט אבקת מאצ'ה, תותים חצויים
ההכנה
- הקרפים: שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את כל מרכיביהם פרט לחלב, ומקציפים במהירות בינונית כדקה. עוצרים את פעולת המערבל. מוסיפים את החלב ומערבלים במהירות נמוכה כדקה, לבלילה אחידה.
- משמנים מחבת נון־סטיק בקוטר 18-15 ס"מ במעט חמאה, ומלהיטים אותה על להבה גבוהה. בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למחבת, ומטים אותה לצדדים כדי שהבלילה תתפשט במחבת בשכבה דקה ואחידה. מטגנים על להבה בינונית כדקה מכל צד. מעבירים לצלחת. מכינים כך את כל הקרפים. מניחים לצינון.
- הקרם: שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את השמנת ומקציפים במהירות גבוהה 3-2 דקות, לקצפת יציבה. מוסיפים את גבינת השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים כדקה, לקרם אחיד.
- הרכבת העוגה: מניחים על צלחת הגשה קרפ אחד, מורחים עליו כף גדושה מהקרם, מפזרים 3-2 חתיכות תותים ומכסים בקרפ נוסף. מכינים כך את כל הקרפים, הקרם והתותים. מסיימים בקרפ נקי. אם רוצים, מקשטים באבקת מאצ'ה ובחצאי תותים. מגישים.
- זמן הכנה: כ־45 דקות
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים