המרכיבים (כ־12 יחידות)
אפשרות: קראמבל
- 4 כפות שמן
- 1/2 כוס (70 גרם) קוקוס טחון
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח
למאפינס
- 2 ביצים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב, קרם קוקוס, משקה חלב צמחי או מיץ תפוזים
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/8 כפית מלח
- 1/4 כפית קינמון טחון מגורר
- 1/8 כפית אגוז מוסקט
- 1/8 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- למלית: 1/2 כוס ריבת תפוזים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את שקעי התבנית או מניחים בהם עטרות נייר.
2. אם רוצים, מכינים את הקראמבל: שמים בקערה את כל מרכיביו ומערבבים־ממוללים בידיים עד שמתקבלים פירורים. מאחסנים במקפיא עד להמשך השימוש (עד 3 ימים).
3. המאפינס: שוברים את הביצים לקערה וטורפים אותן היטב. מוסיפים את השמן, הסוכר, החלב (או תחליפיו) וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את השקדים הטחונים, אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. מחלקים כ־2/3 מהעיסה בין התבניות (כך שתמלא כמחצית מגובהן). מניחים בכל תבנית כפית גדושה של ריבה. מכסים את הריבה ביתרת העיסה. מסיימים בפיזור הקראמבל.
5. אופים כ־25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
- טיפ: אפשר להכין את המאפינס בלי שכבת הקראמבל. טעימים גם ככה!
- זמן הכנה: כ־20 דקות (לא כולל אפייה וצינון)
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים: עד 3 ימים בטמפרטורת החדר או 3 חודשים במקפיא.