שף
שף
עוגת שוקולד־קפה  ללא סוכר וללא גלוטן

עוגת שוקולד וקפה ללא סוכר וללא גלוטן

שילוב הטעמים המושלם בגרסה בריאה יותר וקלה להכנה 

פורסם:
טיפ: לגרסה פחמימתית השתמשו בסוכר ובשוקולד רגילים

המרכיבים (תבנית 25X25 ס"מ)
  • 200 גרם שוקולד ללא סוכר, שבור לקוביות
  • 1/3 כוס שמן זרעי ענבים או שמן קנולה
  • תחליף השווה ל־2/3 כוס סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) קפה נמס או קפה שחור (אין צורך לסנן), פושר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים, גודל L
  • 1/3 כוס שקדים טחונים
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
אפשרות:
  • ציפוי שוקולד
  • 100 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
  • 1 כף שמן
  • אפשרות לעיטור: אבקת קקאו

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו) ומשמנים את התבנית.
2. שמים את השוקולד בכלי מתאים (מומלץ בכלי גדול שיכיל את כל מרכיבי העוגה) וממיסים בהדרגה במיקרוגל, 30 שניות בכל פעם, עד שאפשר לערבב אותו לקרם אחיד.
3. מוסיפים לשוקולד את השמן, תחליף הסוכר, הקפה והווניל ומערבבים. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, וטורפים אחרי כל הוספה. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקקאו, אבקת האפייה והמלח וטורפים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים.
4. אופים 20-18 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח. מוציאים ומניחים לצינון.
5. אם רוצים, מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרוגל, בהדרגה, עד שאפשר לערבב אותו לקרם חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים. יוצקים את הציפוי על העוגה ומורחים אותו. אם רוצים, בוזקים אבקת קקאו. מגישים.

  • משך ההכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד שבוע במקרר או עד כ־3 חודשים במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button