המנה הכי מבוקשת בבתי הקפה, זאת שנראית מתוחכמת, היא דווקא מנה פשוטה להכנה. אפילו הוספנו לנו עוד דרגה של שיקיות, עם קצף עגבניות קליל. מקובל לבשל ביצים עלומות אחת־אחת, אבל מטעמי חיסכון בזמן, אני מכינה אותן ביחד.
המרכיבים (4 מנות)
- 1 צנצנת (180 גרם) ממרח עגבניות מיובשות
- מים
- 4 כפות חומץ
- 4 ביצים
- 4 פרוסות לחם, מומלץ לחם דגנים או קסטן
- שמן זית
- 2 אבוקדו בשלים
- מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. שמים את ממרח העגבניות בכלי מתאים ומוסיפים לו כוס מים. טוחנים היטב בבלנדר מוט, לקבלת מרקם קצת קציפתי.
2. הביצים: מרתיחים כליטר מים בסיר מתאים. מוסיפים 4 כפות חומץ, מנמיכים מעט את האש ומערבבים את המים בכמה סיבובים, ליצירת "מערבולת". פותחים לתוך הסיר את הביצים, זו אחר זו (מומלץ לפתוח אותן קודם לקערית קטנה, בלי לפגוע בחלמון, ולצקת בעדינות מתוך הקערית אל הסיר). מבשלים 3 דקות ושולפים את הביצים בזהירות, בעזרת כף מחוררת. מניחים בצד.
3. מחממים היטב מחבת. משמנים קלות את פרוסות הלחם, משני הצדדים, בשמן זית. קולים אותן במחבת כ־2 דקות מכל צד.
4. קולפים את האבוקדו בעזרת קולפן. חוצים אותם לאורכם. מניחים אותם על קרש חיתוך כשהצד החתוך פונה מטה ופורסים בעדינות לפרוסות בעובי כ־1/2 ס"מ.
5. הרכבת המנה: מניחים את הצנים על צלחת, מניחים עליו חצי אבוקדו ויוצרים בתנועה אלכסונית מרווחים בין הפרוסות, כך שיכסו את פרוסת הלחם. מניחים על האבוקדו את הביצה ויוצקים עליה בנדיבות מרוטב העגבניות. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים מיד.
טיפ 1: אפשר להכין ביצים עלומות גם במיקרו! יוצקים לקערה מתאימה 2 כוסות מים רותחים ו־3 כפות חומץ. שוברים בעדינות לתוך המים 2 ביצים (אחת אחרי השנייה). מחממים במיקרוגל 3-2 דקות, עד שהביצים מוכנות. מפרידים ביניהן ומגישים.
טיפ 2: אפשר להכין את הביצים מראש ולשמור במקרר, בתוך כלי עם מים קרים. לפני ההגשה טובלים אותן לרגע בקערה עם מים חמים.