המרכיבים
(תבנית בקוטר 26 ס"מ)
- 2-1 תפוחי עץ, מכל זן, חצויים, מגולענים ופרוסים לפרוסות דקיקות
- 200 גרם תמרים מכל זן, מגולענים או מוואקום
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כוס (250 גרם) רסק תפוחי עץ
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית עדין או שמן זרעי ענבים
- 1 כף חומץ תפוחים או חומץ 5%
- 1/2 כוס ריבת תפוחים (או ריבה אחרת), 100% פרי ללא סוכר
- קורט מלח
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 3 ביצים בגודל M או L
- 1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח כוסמין מלא
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כוס (65 גרם) פיסטוקים קצוצים
- להגשה: כ־2 כפות פיסטוקים קצוצים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
2. משמנים את התבנית. מניחים בה את פרוסות התפוח במעגלים חופפים, כך שימלאו את תחתית התבנית.
3. שמים בקערת מעבד המזון את התמרים, אבקת הסודה ורסק התפוחים ומעבדים למחית. מוסיפים את השמן, החומץ, הריבה, המלח והקינמון ומעבדים לאיחוד. מוסיפים את הביצים ומעבדים למחית חלקה ואוורירית. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים רק עד שמתקבלת עיסה חלקה ולא יותר. מוסיפים את הפיסטוקים ומעבדים קצרות לפיזור אחיד. יוצקים את העיסה על התפוחים, ומיישרים.
4. אופים 40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון במשך 15-10 דקות.
- זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא