אין חגיגה בלי עוגה, ואין עוגה חגיגית ללא ציפוי חלק ומבריק או קרם עשיר ומפתה. הציפוי מעניק לעוגה טעם נוסף ומייפה אותה. הוא גם מאפשר לכסות ולטשטש סדקים ושקעים שנוצרו לאחר האפייה. הציפוי משמש גם בסיס לקישוטים נוספים כמו סוכריות ושאר עיטורים. הפעם נסביר כיצד לצפות את העוגה בקרם שוקולד נוזלי.
כך מצפים עוגה בקרם
1. מכינים את ציפוי השוקולד בהתאם להנחיות במתכון (ראו בהמשך).
2. מניחים את העוגה על צלחת הגשה.
3. גוזרים נייר אפייה לארבעה חלקים. מרימים מעט את העוגה, מומלץ בעזרת מרית או ספטולה, ומחליקים כ־3 ס"מ מהנייר מתחת לעוגה, כך שהשאר יבלוט החוצה ויכסה את שולי הצלחת. מסובבים את צלחת ההגשה רבע סיבוב וחוזרים על הפעולה בחלק אחר של העוגה, וממשיכים עד שכל העוגה מונחת על ניירות אפייה.
4. בעזרת מברשת אפייה נקייה ויבשה, מברישים בעדינות את פני העוגה והדפנות, ומסלקים פירורים מיותרים.
5. מערבבים את קרם השוקולד ויוצקים אותו באטיות במרכז העוגה. מניחים לו לגלוש לעבר שולי העוגה.
6. מורחים את הקרם, מומלץ בעזרת גב כף (הצד הקמור), כך שיכסה את כל פני העוגה. מניחים לו לגלוש על דופנות העוגה בחופשיות. מניחים לעוגה כחצי שעה, עד שהקרם יתייצב מעט. לאחר שהקרם מתייצב מפזרים, אם רוצים, סוכריות או עיטורים אחרים.
7. אוחזים באחד מניירות האפייה ומושכים בעדינות.מאחר שרק חלק קטן מהנייר נמצא מתחת לעוגה, הוא ישתחרר וייצא בקלות. נפטרים כך מכל הניירות. צלחת ההגשה נותרת נקייה והעוגה מוכנה להגשה.
רוצים כיסוי מלא? כדי שגם שולי העוגה יהיו מצופים לגמרי, לא יוצקים את כל הקרם על העוגה, אלא משאירים חלק קטן ממנו בסיר. לאחר שפני העוגה מכוסים והקרם זלג בחלקו על השוליים, לוקחים כף מהציפוי שנותר בסיר, מקרבים אותה אל מקום "ריק" בדופן העוגה, יוצקים עליו את הקרם ומורחים במידת הצורך. ממלאים כך את כל המקומות שנותרו ללא ציפוי.
קרם שוקולד מתכון בסיסי
המרכיבים:
- 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 2 כפות מים
- 2 כפות חלב
- 2 כפות סוכר
- 50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
ההכנה:
שמים בסיר קטן את קוביות השוקולד, המים, החלב והסוכר ומחממים על להבה בינונית עד שהשוקולד והסוכר נמסים. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק. מצפים את העוגה.
>> לכל המדריכים של בית ספר לאפייה