שף
שף
פסטה רוזה במיקרו

חמודים, תכירו - זה המטבח: 5 מתכונים פשוטים שגם הילדים יכולים להכין

שני המשפטים הכי מציקים בחופש הגדול הם כנראה "משעמם לי!" ו"מה יש לאכול?". יש לנו פתרון אחד לשתי הבעיות: שיכינו לבד. קבלו מתכונים קלים לפסטה רוזה, עוגיות ללא אפייה ועוד שלל פינוקים, שילדות וילדים יכולים להכין בעצמם עם עזרה של מבוגר

פורסם:
שימו לב: ודאו שהמתכון הנבחר מתאים ליכולת של צעירי הבית, ואם יש צורך בעזרה של מבוגר


פסטה רוזה במיקרוגל

מתכון של יעל גרטי: הפסטה האהובה בגרסת מיקרוגל קלה להכנה: הכול בקופסה אחת. רצוי שבמהלך הבישול הקופסה תהיה סגורה כמעט לגמרי כדי למנוע התזה ולכלוך.
המרכיבים
(2 מנות קטנות)
  • 1 כוס (240 מ"ל) עגבניות מרוסקות משומרות
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה 32%-38% שומן
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט סוכר, אם צריך
  • 2 כוסות פסטה קצרה, איזו שאוהבים
ההכנה
1. שמים את העגבניות המרוסקות, המים, השמנת המתוקה והמלח בקופסה או בקערה המתאימות לבישול במיקרוגל. מערבבים, טועמים, ואם צריך מוסיפים מעט מלח או סוכר לאיזון טעמים. מוסיפים את הפסטה היבשה ומערבבים. מכסים, אבל משאירים פתח אוורור. מחממים במיקרוגל במשך 10 דקות.
2. מוציאים את הקופסה (בזהירות! עם כפפות!). פותחים בזהירות ומערבבים. מכסים שוב (עם פתח) ומחממים 10 דקות נוספות.
3. מוציאים בזהירות, פותחים בזהירות וטועמים. אם הפסטה לא רכה מספיק, מכסים שוב ומבשלים עוד 5-3 דקות, עד לריכוך הרצוי (אם חסרים נוזלים, מוסיפים קצת מים).
4. מחכים 3 דקות לצינון קל ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

חביתת פלפלים

מתכון של נעמה רן: שדרגו את החביתה ומסגרו אותה בפלפלים: גם יפה, גם טעים וגם אכלתם פלפל!
4 צפייה בגלריה
לגמרי לבד: חביתת פלפלים
לגמרי לבד: חביתת פלפלים
לגמרי לבד: חביתת פלפלים
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים
(4 מנות)
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 4 ביצים
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות שמן זית, לטיגון
  • אפשרות: מעט גבינה צהובה או מלוחה, מפוררת
ההכנה
1. פורסים את הפלפלים לרוחבם, לטבעות בעובי כ־1 ס"מ. מנקים מגרעינים. את השאריות חותכים לקוביות.
2. שוברים את הביצים לתוך קערה, מוסיפים מלח ופלפל וטורפים אותן היטב.
3. מחממים את השמן במחבת רחבה. מניחים במחבת את טבעות הפלפל ומטגנים כמה שניות. בעזרת מצקת קטנה יוצקים לתוך הטבעות מעט מבלילת הביצים. מפזרים בזריזות, על כל חביתה, מעט מקוביות הפלפל. אם רוצים, מוסיפים גם גבינה. מכסים את המחבת ומטגנים על להבה בינונית כדקה־שתיים, עד שהבלילה מתייצבת (אין צורך לטגן גם את הצד השני, אבל אפשר). מגישים.

"סושי" טורטייה עם פסטרמה

מתכון של נעמה רן
4 צפייה בגלריה
סושי טורטייה עם פסטרמה
סושי טורטייה עם פסטרמה
סושי טורטייה עם פסטרמה
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים
(6 מנות)
  • 8 טורטיות בקוטר 25 ס"מ, מומלץ מחיטה מלאה
  • 8 כפיות מיונז
  • 8 כפיות קטשופ
  • 300 גרם פסטרמה
  • 1 חבילה עירית, קצוצה
  • 2 מלפפונים, חתוכים למקלונים
  • 1 פלפל אדום, חתוך למקלונים
  • 1 גזר, קלוף וחתוך למקלונים
ההכנה
1. חותכים את הטורטיות לריבוע ("מיישרים" את העיגול). מורחים על כל ריבוע כפית מיונז וכפית קטשופ. מניחים פרוסה של פסטרמה, כך שתכסה את הטורטייה ומפזרים מעט עירית.
2. לאורך הצלע הקרובה אל הגוף מניחים מקלות מלפפונים, פלפל וגזר. מגלגלים מעליהם את הטורטייה לגליל הדוק.
3. עוטפים כל גליל בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד ההגשה (עד יום).
4. לפני ההגשה, מסירים את הניילון ופורסים לפרוסות ברוחב של כ־2 ס"מ. מגישים.
  • איך שומרים? במקרר, עטוף בניילון נצמד, עד 3 ימים.


טבעוני: עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד־צ'יפס ללא אפייה

מתכון של נעמה רן
4 צפייה בגלריה
ללא אפייה: עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס
ללא אפייה: עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס
ללא אפייה: עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (כ־15 עוגיות)
  • 1/2 2 כוסות דגני בוקר (כמו קורנפלקס)
  • 1/2 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה (כמו קוואקר)
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • קורט קינמון טחון
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל
  • 3/4 כוס חמאת בוטנים טבעית
לעיטור
  • כ־1/4 כוס שוקולד־צ'יפס
  • כ־1/4 כוס סוכריות עדשים קטנות
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי העוגיות, פרט למייפל ולחמאת הבוטנים. טוחנים למרקם אבקתי. מוסיפים את המייפל ואת חמאת הבוטנים ומעבדים לקבלת גוש "בצק". מוציאים אותו בזהירות.
2. קורצים מהבצק כדורים בגודל אגוז מלך, מניחים במגש או בקופסה מתאימה ומשטחים קלות. נועצים בכל עוגייה שוקולד־צ'יפס וסוכריות. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבועיים במקרר או עד חודשיים במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button