רוטנברג עלתה לארץ בגיל 16 משוויץ והספיקה לעבור מסע מפרך של 8 שנים בלימודי אמנות פלסטית בתל חי ולאחר מכן וידאו וקולנוע במחלקה לאומנויות המסך בבצלאל הירושלמי. כל אלה סללו לה את הדרך ליצור יצירות אסתטיות ופריימים מדויקים וצבעוניים במיוחד והנה לאחרונה קיבלה את הבשורה שהתקבלה לפסטיבל טרייבקה, אחד משני פסטיבלי הסרטים היוקרתיים בארצות הברית שהוקם על ידי רוברט דה נירו לאחר אסון התאומים.
מזל טוב על המועמדות. מתרגשת לנסוע לניו יורק?
"מאוד. הבנתי שרק שני אחוזים מכל מי שהגיש בקטגוריה שלי התקבל וזה יהיה מאוד מיוחד בעיני לראות את הסרט הירושלמי הצנוע שיצרתי בפרמיירה בניו יורק על המסך הגדול".
איך בוראים סיפור בתשע דקות?
"הסרט די מבוסס על הסיפור האישי שלי. זו דרמה משפחתית קטנה על אימא ובת בשכונה ישנה בירושלים שבורחות לדמיון כדי לא להתמודד עם המציאות בה אבא עוזב את הבית. אמנם על המסך זו נראית דרמה קטנה של תשע דקות אבל בשבילן זה כל החיים".
מאיפה שאבת השראה?
"אני נמשכת לאסתטיקה של הישן והמתפרק. בניגוד לשוויץ בה גדלתי, מצאתי בשכונה הירושלמית המון יופי. השוק, הירקות וכמובן הארטישוק עוררו בי השראה. הסיפור סובב סביב הארטישוק; ככל שיורדות ממנו עוד ועוד שכבות והליבה שלו נחשפת כך גם הדמויות. הסרט מתחיל במין מתיקות ויופי ורק בהמשך נחשף הלב".
כתבות קשורות:
הפריימים והצבעוניות של הסרט מאוד בולטים בייחודיות שלהם, ספרי על תהליך החשיבה עליהם
"אני בונה את הפריים כמו תמונת סטילס ונותנת לה לחיות בתוך עצמה בדגש על סימטריה כך שהכל יישב בדיוק במקום וכך אז נוצרת הסצנה. הרקע שלי באמנות מגיע לידי ביטוי כי אני משמשת גם כארט דירקטור. אני מדמיינת את הסצנה בראש והיא פשוט יוצאת החוצה. הרבה פעמים אני מתחילה בנראות, למשל ראיתי בראש תמונה של אמבטיה ורודה מלאה באפונים ירוקים, חיפשתי את האמבטיה הזו בכל ירושלים, משימה שלא הייתה פשוטה בכלל וכשמצאתי וצילמתי, הלבשתי עליה את הסיפור. שום דבר לא מקרי, אני בוחרת כל פרט ופרט בפריים לצד העובדה שהצילומים בשכונה אמיתית בירושלים נותנים לסרט מימד אותנטי. קצת כמו להנדס את המציאות".
מהו נאום הזכייה שלך?
"אמנם קלישאה, אבל מרגיש כמו חלום שמתגשם והתחלה שמשהו יפה שהולך לקרות. בא לי ליצור עוד הרבה סרטים. זו רק תחילת הדרך".
מה התוכניות להמשך?
"כרגע אני עובדת במקביל כבמאית וארט דירקטורית בפרסומות ומפתחת פרויקט דוקומנטרי חדש המוקדש לנשים שחיות עם מחלות שקופות. במקביל אני בונה את ההפקה לסרט העלילתי הראשון שלי, קומדיה פרועה וצבעונית המתארת שלושה דורות של נשים מאותה משפחה החיות חיים פשוטים במספרה צבעונית בפריפריה".
"עונת הארטישוק" יוקרן בפסטיבל טרייבקה ב- 13, וב- 18 ביוני. לצידו יציג גם הסרט הישראלי "קריוקי" של משה רוזנטל.
רוצים להתעדכן בכל פעם שעולה כתבה? עקבו אחרינו באינסטגרם
פורסם לראשונה: 12:35, 20.04.22