19/09/2019
אברהם קורנפלד החל את דרכו בחוג לצילום של מכללת הדסה בירושלים, אבל הבין לאורך הדרך שצילום לא מכסה את כל תחומי העניין שלו והמשיך למחלקה לתקשורת חזותית בשנקר. לא הרבה אחרי סיום לימודיו, כבר החל להרצות באותה מחלקה בדיוק. לפני כשמונה שנים, ייסד את אאא בית לטיפוגרפיה עברית שהפך, עם השנים, לשם המוכר והמוביל של התחום בארץ. אברהם קורנפלד אוהב גופנים והוא לא מתבייש בזה. אין ממש סיבה להתבייש, רק נמאס לו ששואלים אם אין מספיק פונטים בעולם.
שאלנו את קורנפלד 21 שאלות שאתם אולי פחדתם לשאול, אבל לנו, כמו שאתם אולי כבר יודעים, אין פחד.
1. בחמש מילים – מיהו אברהם קורנפלד?
“מחפש את מה שלא איבד”.
2. מה נסגר עם השם אאא, המטרה היא להיות ראשון בספר טלפונים?
“זה כי זו האות הראשונה של ה’אלף בית’ והיא הכי יפה. אז רצינו לשלש אותה כדי לחגוג את האות ולתת לה את הבמה. וגם, זה סוג של משחק על זה שחברות פעם היו מוסיפות את האות א’ בתחילת השם שלהן. בדרך כלל, אלו אלה היו חברות פחות טובות שאין להן יתרון אחר אז הן אמרו בואו נידחף בתור. יצא להן שם רע בגלל זה. הבחירה שלנו משדרת סוג של ביטחון. אין אחרי זה ‘האחים ובניו’ או ‘בע”מ’. חוץ מזה, זה היה שם קליט. בערב אחד, שלא הצלחתי להירדם, חשבתי על שמות ודמיינתי מלא אלפים באתר”.
3. איזה פונט אתה?
“הפונט שלא עיצבתי עדיין. קלישאה אני יודע”.
4. מהי המילה האהובה עליך בעברית?
“האמת שאני לא אגיד אותה כי אני שומר אותה לפונט הבא שאני מעצב. אבל ‘אחשדרפנים’ היא מילה טובה לבחור. אנחנו משתמשים בה כדי לבדוק פונטים. אפשר להרגיש איתה את התחושה של הפונט. היא מכילה הרבה אותיות ממבנים שונים. לדוגמא – א’ היא אלכסונית ח’ היא ריבועית, פ’ עגולה. זה נותן אינדיקציה לתחושה של הפונט. באנגלית, המילה שלרב משתמשים בה היא Handgloves. כנ”ל, היא מכילה הרבה סוגי צורות של אותיות”.
5. תוכל לכמת את הפחד הכי גדול שלך לשתי מילים?
“לא לראות.”
6. מהי חיית פרא האהובה עליך ולמה?
“חתול בר, שומר מנחשים ועכברים. אולי בעצם נמר. יש בו משהו אצילי ומעורר יראה וכבוד. הוא יפה אסתטית. היופי המושלם”.
7. העצה הכי טובה שקיבלת אי פעם?
“לא להתקבע”.
8. יש לך ציטוט שאתה אוהב לצטט לעיתים תכופות?
“Find your passion and let it kill you (Charles Bukowski)”.
9. מה הדבר הכי מפחיד שעשית בחיים?
“אני יכול להגיד ילדים?”
10. במה אתה ממש ממש גרוע?
“בלשמור על קשר”.
11. מתי אתה שר לעצמך?
“כמו כולם, במקלחת”.
12. אם היית יכול לעבור לאיזה בית שתבחר מאיזו סדרת טלוויזיה שתבחר – לאן היית עובר?
“לא רואה הרבה סדרות אבל משהו פסטורלי, על הים, ביער, משהו של פעם כזה. אני הולך על בית קטן בערבה”.
13. מה הלו”ז שלך למחר?
“אני קם מוקדם ויוצא לעבוד במקום שנקרא ‘ירוק’. זה חלל עבודה שיתופי בעמק חפר. אני אשב ואעבוד שם עד הערב. אני מקווה. זאת התוכנית לפחות.”
14. האם אי פעם סיפרת את עצמך?
“אני רק מספר את עצמי, אף אחד לא מספר אותי כבר עשרים שנה. לא שמים לב. אף אחד לא רואה את זה. השיער שלי לא מיוחד גם ככה, הוא מין אמצע כזה, אין מה לעשות איתו. בדרך כלל, 4 ס”מ לכל הכיוונים וכל איזה חודשיים אני מקצץ שני ס”מ”.
15. אתה מחשיב את עצמך שקרן טוב?
“אני חושב שלפעמים צריך להשתמש במיומנות הזו. יש מצב שאצלי בראש אני חושב שכן ואז תמיד מתבדה ונזכר ברגע האמת שלא ממש. אני לא פוליטיקאי”.
16. מה רואים מהחלון הכי קרוב אליך?
“אני במרפסת במושב (חיבת ציון). רואים גינה ונדנדה, יש פה עץ, חוות סוסים באופק ושדות”.
17. מה היה לארוחת ערב היום?
“הרכבתי ארוחה ממש מאולתרת, אבל יצא ממש טעים. אני בדרך כלל לוקח קערה וזורק אליה מרכיבים. היום, היו שני טוסטים של לחם מחמצת פרוסים לקוביות, גבינת עיזים, 3 פלחי ארטישוק וקצת פסטה מהסיר מהצהריים, פסטו, שמן זית, טחינה, 3 זיתים שחורים ועוד משהו ששכחתי”.
18. מה השאלה שהיית רוצה שיפסיקו לשאול אותך?
“צריך עוד פונטים? יש בוורד כל כך הרבה”.
19. באיזו מילה לועזית משתמשים יותר מדי בעברית?
“נראה לי ש’וונס’ (once), למרות שאין מקבילה בעברית אז אני יכול להבין. לי אין אומץ להשתמש בה”.
20. לא סיפרתי לך אבל אני למעשה דג זהב, מהן שלוש המשאלות שלך?
“תראי, אני מהמתחכמים. המשאלה שלי, היא שיהיו לי אלף משאלות. אם זה לא מקובל אז יש לי שלוש. הראשונה, היא שאני אתחיל מעכשיו, אני בן 37 כמעט, להיות כמו בנג’מין באטן. שאני אתחיל לקטון, כל פעם להגיע לגיל 40 ולחזור לגיל 20 לפחות חמש פעמים ואז אני מוכן להזדקן ולמות. השנייה, שיהיה לי איזשהו כפתור שאני לוחץ עליו וזה כאילו עשיתי יוגה עכשיו שעתיים או מדיטציה, כפתור שנותן את התחושה שאחרי. השלישית היא, שיהיו לי מלא ילדים אבל אני לא אצטרך לעבוד קשה או לקום בלילה יותר משצריך לקום לשני ילדים. 15 ילדים ככה”.
21. כמה נהנת מהריאיון הזה?
“היה ממש כיף. אני יכול להמשיך ולבזבז לך את הזמן עוד מלא זמן”.