בירה מלכה היא מבשלת כחול-לבן, המתמחה בייצור בירות קראפט בשיטה מסורתית ובכמויות קטנות. בשנים האחרונות, היא מציינת את יום העצמאות עם מהדורות מוגבלות של תוויות ייחודיות שמציגות את תפארתה של המדינה. אחרי גדולי האומה וציפורי ישראל, ביום העצמאות שנחגג לאחרונה, הגיע תורו של הקומיקס הישראלי האגדי ודמויותיו האייקוניות של 'זבנג!' שעיטרו השנה את בקבוקי הבירה המקומית.
אם הייתם נערים ונערות בישראל בשנות התשעים, כנראה שהקומיקס המיתולוגי ליווה את התבגרותכם. הסדרה של המאייר אורי פינק רצה במשך שנים משנת 1987 בעיתון מעריב לנוער ועלילתה מציגה, עם הרבה הומור, את חייהם של קבוצת תיכוניסטים. "כחובב בירה מלכה באופן אישי, אני שמח לקחת חלק בפרויקט שחוגג את הישראליות, בירה ישראלית אהובה עם הדמויות ישראליות שחוגגות 35 שנים של הופעה רצופה ב'מעריב לנוער' ו-15 שנה בעיתון קומיקס משלהם שם הם עדיין בני 16" מספר פינק "כדי שיוכלו לשתות את הבירה שעליה הם מופיעים ביגרתי אותם בכמה שנים כדי לחבר אותם לקוראי ״זבנג!״ הוותיקים מהימים של לפני הגיפים והאימוג׳ים".
ב- 2015 יצר פינק גרסה של הקומיקס שמציגה את הדור הבא וגיבורי הסדרה הוותיקים כהורים בשנות החמישים שלהם. הפעם, כאמור, הדמויות הן בנות 25-30 וקרובות יותר לגיל הקוראים המקורי של שנות התשעים.
מה הסיפור מאחורי הדמויות העכשוויות? מה דמיינת שעבר עליהן בזמן הזה?
"אשר מדריך קרוספיט, מאיה גרושה מבוקשת, ג׳ינג׳י יחצן מסיבות, סיגל לוחמת פמיניסטית וגל נשאר גולש. את הכל עשיתי ביחד עם החבר׳ה במלכה שיותר קרובים לגיל הרלוונטי (את גילאי ה-50 פלוס אני מכיר מצוין) וזה מה שיצא. הייתי שמח להמשיך ולפתח את הדמויות האלה בסיפורי קומיקס. רק צריך פלטפורמה מתאימה".
הקומיקס שנחל הצלחה ענקית הפך לקלאסיקה ישראלית, כשדמויותיו מייצגות טיפוסים שונים בחברה הישראלית ומקצינות סטריאוטיפים בתרבות שלנו. "הדמויות ב-'זבנג!' מבוססות בדרך זו או אחרת על טיפוסים שהכרתי, ראיתי או נתבקשתי ליצור על ידי הקוראים ולכן הן נטועות עמוק-עמוק במציאות שמסביבי, שהיא ישראלית מאוד מטבע הדברים. אני חושב גם שההתנהגות שלהן היא ייחודית לישראלים ולכן 'זבנג!' לא ניתן לתרגום לשום שפה, כי כל סיפור זמן נטוע במציאות הישראלית המסוימת בתקופה שבה הוא נכתב וצויר".
כתבות קשורות:
פינק ידע תמיד לחדש ולעדכן את הדמויות, כך שיתאימו לנוער של היום וקהל הקוראים הנוכחי. "ל-'זבנג!' יש תפקיד, הוא קריקטורה של הנוער הישראלי וככזה, הוא משתנה בהתאם לשינויים שקורים בנוער שלנו שלא היה קשה לעקוב אחריהם כי הנוכחות שלהם הייתה בכל מקום. היום, כשיש כוכבי 'יוטיוב' ו'טיקטוק' לשנייה וחצי, צריך לעשות יותר מאמץ למצוא ולזהות את מה שמעניין את הנוער".
"יש היום המון יוצרים מוכשרים ומגוונים" אומר פינק על סצנת הקומיקס הישראלי העכשווי. "קשה להתפרנס מזה, כמו בכל תחומי התוכן היום, אבל העשייה היא משובחת לצעירים ומבוגרים. ממש כיף להיות חובב קומיקס בישראל היום עם חנויות קומיקס, פסטיבלי קומיקס וכמובן עיתון הקומיקס שלי 'זבנג!'".
רוצים להתעדכן בכל פעם שעולה כתבה? עקבו אחרינו באינסטגרם