למפות ישנות יש מעין קסם לא מוסבר, פיסות גיאוגרפיות, איורים של מקומות מרוחקים ומסעות מדומיינים. עכשיו, תארו לכם את אותן המפות שמתארות תבליטי שטח, מעובדות ומקבלות שדרוג מודרני. בין מדע מבוסס נתונים ליצירת אמנות, סטודיו 'VizArt' עוסק בהדמיית נתונים וקרטוגרפיה תלת-ממדית.
הסטודיו האיטלקי מתמחה בהדמיה אינטראקטיבית, המחשת נתונים באופן גרפי וגיאו-ויזואליזציה המדמה נתונים מרחביים. למעשה, הם משלבים קרטוגרפיה מפאות מסורתית עם נתוני לוויין ויחד, הופכים מקומות נידחים למוחשיים ומעודכנים. הפרויקט החזותי החדשני הזה התחיל כשלאונרדו זנצ'י (Leonardo Zanchi), בוגר מדעי המחשב עם תואר מתמחה במציאות מדומה ומולטימדיה, החל להתעניין בהדמיית נתונים. תשוקתו מצאה ממד חדש עם יישום ידע במידול תלת-ממד של סילביה ספאקה (Silvia Spacca), בוגרת דיסציפלינות בידור והנדסת קולנוע. בהמשך, נוספו לצמד ארבעה קרטוגרפים שתרמו מהידע ומהטכניקות המפאות המקצועית. מיזוג שני העולמות הוליד פרויקט חזותי מסקרן שמשלב נגיעות וינטג' עם טכנולוגיה בת ימינו.
תהליך העבודה מתחיל במחקר ובחיפוש אחר מפות פוטנציאליות, בירור שנת יצירתן ורישיונותיהן. משם, ממשיכים בעבודות שיקום שכוללות הסרת כתמים, תיקוני צבע, שחזור חלקים חסרים או קרועים והסרת סימוני קיפול. הם ממקמים את המפה נכון במרחב הגיאוגרפי ומוסיפים דגמי גובה דיגיטליים שנותנים מידע על תבליטים גיאוגרפיים טבעיים, צמחייה ומבנים באזור.
כתבות קשורות:
כאן נכנסות לתמונה תוכנות התלת ממד שמאפשרות משחק באור ומכתיבות את עומק הצללים, שפעמים רבות מעט משתנים ומוקצנים כדי להבליט את הצבעים ולמשוך את העין. "מכיוון שהניירות שאנו מייצרים נועדו להיות יצירת אמנות ולא רשמים טכניים, אנחנו נותנים עדיפות לפן הרגשי והחזותי של התמונות, כך שבמקרים מסוימים הקצנו טיפה על מנת להדגיש את האלמנטים המעוררים באזור מסוים", מסבירים מטעם הסטודיו. התוצאה, מפות טופוגרפיות מרהיבות עם פרטים וטקסטורות שנראה כאילו אפשר ממש לחוש את מרקמן על קצות האצבעות והמפות כמעט ומתרוממות על פני הנייר.
רוצים להתעדכן בכל פעם שעולה כתבה? עקבו אחרינו באינסטגרם
פורסם לראשונה: 09:22, 28.08.22