מוקפץ קינואה

מתכון בריא בשבוע: מוקפץ קינואה קליל, צבעוני ועשיר

עם טעם של פחמימה והמון חלבון - הקינואה היא בסיס מעולה לארוחה. ואם לא ידעתם מה להכין איתה עד היום - אל תפספסו את מתכון המוקפץ של רויטל פדרבוש

פורסם:
לשימוש בקינואה יש יתרונות תזונתיים רבים, כמו למשל, שיש לה טעם של פחמימה, בדומה לאורז או אטריות, אבל למעשה היא עשירה מאוד בחלבון, בדומה לקטניות. כוס קינואה מבושלת מכילה 205 קלוריות, 7.5 גרם חלבון, 5 גרם סיבים תזונתיים ו-26 גרם פחמימות.
עוד מתכונים עם קינואה:
את הקינואה אפשר לבשל כמו אורז (1 כוס קינואה עם 1.5 כוסות מים) או בשיטת הפסטה – בישול עד שהיא מוכנה בשפע של מים רותחים וסינון.

מוקפץ קינואה

2 צפייה בגלריה
מתכון מוקפץ קינואה
מתכון מוקפץ קינואה
חלבון לרוב וגם ירקות. מוקפץ קינואה
(צילום: רויטל פדרבוש)
מה צריך?
  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 3 כפות שמן (אפשר מכל סוג)
  • 2.5 כוסות ירקות קשים חתוכים לחתיכות קטנות (גזר/פלפל/בצל/כרוב/נבטים)
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף ג׳ינג׳ר טרי מגורד
  • 1/2 כפית צ׳ילי חריף
  • 1 כף גדושה דבש/סוכר חום/ממתיק
  • 5 כפות רוטב סויהֿ
  • 1/2 כף חומץ אורז/מיץ לימון
להגשה:
  • בצל ירוק קצוץ/בוטנים/אגוזי קשיו/כוסברה
מה עושים:
  1. בווק או בסיר רחב, מטגנים עם 3 כפות שמן במשך כדקה את השום עם הג׳ינג׳ר והצ׳ילי החריף (אם מוסיפים). שימו לב לא לשרוף את השום - פן יהפוך למר.
  2. מוסיפים סוכר/דבש, מערבבים קלות ומיד מוסיפים את הירקות ומקפיצים על חום גבוה למשך כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הקינואה ואת רוטב הסויה והחומץ/מיץ הלימון.
  3. מגישים חם עם התוספות לפי הטעם.
הפוסט המלא פורסם בבלוג מטבח קל - מתכונים פשוטים להרגשה טובה - היכנסו למתכונים נוספים ולמדריך המלא לבישול קינואה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button