הכנה מהירה ואפייה קצרה. קבב טונה ועשבי תיבול

מתכון בריא בשבוע: קבב טונה ועשבי תיבול אפוי בתנור

כמה פשוט - ככה טעים. בלוגרית האוכל אריאל בן חמו ("בריאלי") מציעה מתכון מחוץ לקופסה (של הטונה) שהופך את השימורים המוכרים למנה עשירה בחלבון ונטולת גלוטן

שפית אורחת: אריאל בן־חמו
פורסם:
ערכים תזונתיים למנה (5 יחידות): 147 קלוריות | 4 גרם פחמימות | 17 גרם חלבון | 7 גרם שומן | 20 קציצות
החומרים:
  • 2 קופסאות שימורי טונה בשמן, מסוננות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 בצל קטן, מגורר
  • 1 ביצה
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • שמן זית לשימון התבנית
אופן ההכנה:
  • מניחים את כל המרכיבים בקערה ולשים היטב, עד שהתערובת מתחברת. מומלץ להעביר לשעה להתייצבות במקרר (לא חובה).
  • יוצרים בעזרת הידיים קציצות בצורת קבב ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית.
  • אופים כ־15־20 דקות בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות על טורבו, עד שהקבבים מזהיבים. מגישים עם סלט ירוק.

האביב שלה

גם החודש בלוגרית האוכל המצליחה אריאל בן חמו ("בריאלי") מתארחת אצלנו במדור האוכל. הבלוג שלה ”בריאלי”, ובהמשך גם העמוד המצליח באינסטגרם, מציעים מתכונים במגוון קטגוריות, מללא גלוטן וללא סוכר ועד טבעוניים או קטוגניים. המקום הנכון לכל מי שרוצה לעשות צעד למטבח הבריא.
2 צפייה בגלריה
אריאל בן חמו
אריאל בן חמו
אריאל בן חמו
לעוד מתכונים בריאים של בריאלי:
חישוב ערכים תזונתיים: היחידה לתזונה קלינית בכללית, מחוז ירושלים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button