נטילת תמצית אכינצאה יכולה לסייע לקצר את משך ההצטננות

עניין של חליטה: הפרחים, השורשים והעלים שאתם צריכים להחזיק בבית

מצינון ודלקת גרון ועד שיעול וגודש בנשימה - אילו צמחי מרפא כדאי לצרף כבר עכשיו לארון התרופות הביתי, כדי לאפשר לגוף שלכם להתמודד טוב יותר עם העונה הקרה

פורסם:

1. אסטרגלוס

אם אתם נוטים לבלות את ימי החורף צמודים לקופסת טישו, כדאי שתכירו את שורש האסטרגלוס. ברפואה הסינית המסורתית משתמשים בו לתמיכה בעמידות הגוף ובחוסנו, ומקובל לצרוך אותו כבר בתחילת הסתיו ולאורך כל העונה הקרה. במחקרים נמצא כי שורש האסטרגלוס עורר את התגובה החיסונית כנגד סוגים שונים של נגיפים, ותרם להפחתת גודש באף, התעטשויות ונזלת על רקע אלרגי.
כמה ואיך לצרוך: מביאים לרתיחה 1־2 כפיות שורש מיובש לכל ספל מים, מבשלים על אש קטנה למשך 15 דקות, מסננים ושותים 3 פעמים ביום. לחלופין ניתן ליטול תמציות מרוכזות המכילות את המיצוי השלם של שורש האסטרגלוס בכמוסות, בטבליות או בנוזל.
7 צפייה בגלריה
מנטה
מנטה
עורר את התגובה החיסונית כנגד סוגים שונים של נגיפים. שורש האסטרגלוס
(צילום: Shutterstock)

2. אכינצאה

ברפואת הצמחים האינדיאנית המסורתית משתמשים בפרחים ובשורש של האכינצאה לטיפול בדלקות ובזיהומים. לפני עידן האנטיביוטיקה צמח זה אף שימש ברפואה הקונבנציונלית לטיפול בדלקות גרון, בהצטננויות ובזיהומים עונתיים, ומחקרים שנערכו בשנים האחרונות הראו כי נטילת תמצית אכינצאה יכולה לסייע לקצר את משך ההצטננות.
כמה ואיך לצרוך: חולטים 1־2 כפיות פרחי אכינצאה בספל מים רותחים, מחכים 10 דקות, מסננים ושותים 3 פעמים ביום. לחלופין ניתן ליטול תמציות מרוכזות המכילות את המיצוי השלם של שורש האכינצאה ופרחיו בכמוסות, בטבליות או בנוזל.
7 צפייה בגלריה
מנטה
מנטה
לטיפול בדלקות גרון, בהצטננויות ובזיהומים עונתיים. אכינצאה
(צילום: Shutterstock)

שימו לב! רצוי להתחיל בטיפול מיד עם הופעת התסמינים הראשונים של תחושת חולי.

3. סמבוק שחור

פירותיו ופרחיו משמשים ברפואת הצמחים המסורתית לתמיכה חיסונית ולהקלה על תסמיני חורף שכיחים כמו שיעול, צינון וגודש באף. מחקרים שבחנו את מנגנון הפעולה של הצמח מצאו כי הוא מנטרל את אותם חלקים דמויי קרס שבהם משתמשים נגיפים כדי לחדור לתאי הגוף.
כמה ואיך לצרוך: חולטים 1־2 כפיות פרחי סמבוק בספל מים רותחים, מחכים 10 דקות, מסננים ושותים 3 פעמים ביום. לחלופין ניתן ליטול תמצית נוזלית מרוכזת המכילה שילוב של פרחי הסמבוק ושל פירותיו לפעילות סינרגטית ייחודית.

7 צפייה בגלריה
מנטה
מנטה
מנטרל את החלקים שבהם משתמשים נגיפים כדי לחדור לתאי הגוף. סמבוק שחור
(צילום: Shutterstock)

4. שורש כורכום

הכורכומין, הרכיב הפעיל העיקרי בשורש הכורכום, התגלה במחקרים רבים שנערכו בעשורים האחרונים כבעל פוטנציאל השפעה על תפקוד חיסוני תקין, וכבעל יכולת לווסת תאים של מערכת החיסון דוגמת לימפוציטים, נויטרופילים ותאים בולעניים בשם מקרופאג'ים שמשמידים נגיפים וחיידקים שחדרו אל התאים.
7 צפייה בגלריה
מנטה
מנטה
התגלה במחקרים רבים כבעל פוטנציאל השפעה על תפקוד חיסוני תקין. שורש כורכום
(צילום: Shutterstock)

כמה ואיך לצרוך: אפשר לצרוך כתבלין בתבשילים ובמרקים כתומים, להוסיף את השורש הטרי לשייקים פירותיים, או ליטול תוסף כורכומין בטבליות מרוכזות בשילוב עם פוספוליפידים שמשפרים את ספיגתו במערכת העיכול.

5. שמן אורגנו

לצמח האורגנו יש תכונות מחטאות המיוחסות לשני רכיבים עיקריים בו - תימול וקרבקול - שמנים נדיפים שהדגימו במחקרים פעילות אנטי מיקרוביאלית כנגד מגוון רחב של מזהמים נפוצים, כולל חיידקים, נגיפים ופטריות. ברפואה המסורתית משמש שמן האורגנו לחיטוי חלל הפה והגרון ולהקלה על תחושת גודש בנשימה.
כמה ואיך לצרוך: מטפטפים 2־3 טיפות של השמן האתרי למבער או למפזר אדים. אפשר לצרוך גם תמצית המופקת מהעלים שאותה אפשר לטפטף על הלשון או למהול במעט מים וליטול עם הארוחות.
7 צפייה בגלריה
מנטה
מנטה
ברפואה המסורתית משמש שמן האורגנו לחיטוי חלל הפה והגרון ולהקלה על גודש בנשימה
(צילום: Shutterstock)

6. סרפד

עלי הסרפד עשירים בחלבון, בוויטמין C (פי 4 יותר ויטמין C מתפוז), בחומצה פולית, באשלגן ובברזל, ובמסורת הוא נחשב לבעל איכות מחזקת. באמריקה השתמשו הילידים בחליטות סרפד לתמיכה בבעיות בריאות הנובעות מספיגה לקויה של רכיבי תזונה, לחיזוק כללי ולטיפול בבעיות על רקע אלרגי ודלקתיות בגוף. שימושים אלה מקובלים ברפואת הצמחים העולמית גם כיום.
כמה ואיך לצרוך: מוהלים 1־2 כפיות אבקת עלי סרפד מיובשים בכוס מים ושותים פעם ביום, או מוסיפים למזון או לשייקים פירותיים.
7 צפייה בגלריה
מנטה
מנטה
נחשב לבעל איכות מחזקת. סרפד
(צילום: Shutterstock)

שימו לב! נשים בהיריון, מיניקות, ילדים ואנשים הנוטלים תרופות מרשם, יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בתוספי תזונה.
  • ייעוץ מקצועי: שרון קוצר, הרבליסט קליני, Dip.Ph yt ומנהל מחקר ופיתוח ב"ברא צמחים"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button