איך עוברים לערוץ הקיץ? מאמצים גישה רעננה והופכים את קדירת הפסטה לסלט קר.
עוד מתכונים בריאים לקיץ:
החומרים ל-6 מנות:
- 1 חבילה פסטה (500 גרם) פוזילי או פנה
- מעט שמן זית
- מלח
- 1 כוס שעועית ירוקה, טרייה או קפואה
- 2 מלפפונים חתוכים לקוביות
- 1/2 תפוח ירוק, חתוך לקוביות
- 1 שומר קטן, פרוס דק
- חופן עלי בזיליקום
לרוטב:
- 2/3 כוס שמן זית
- 1/3 כוס מיץ לימון טרי
- 1 כפית חרדל חלק
- מלח
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים (אך לא שוטפים!) ומוסיפים זילוף שמן זית כדי שהפסטה לא תידבק.
- חולטים את השעועית הירוקה בסיר עם הרבה מים רותחים ומלח, מסננים ומצננים במי קרח.
- מעבירים לקערה את הפסטה, השעועית וכל שאר מרכיבי הסלט.
- מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה + כף רוטב: 409 קלוריות | 69 גרם פחמימות | 11.5 גרם חלבון | 10.5 גרם שומן | 6 מנות
פורסם לראשונה: 20:40, 11.07.21