איך עוברים לערוץ הקיץ? מאמצים גישה רעננה והופכים את הקדירות הכבדות לסלטים קרים וקלילים.
החומרים ל-4 מנות:
- 1 כוס קינואה אדומה או לבנה
- 1 כפית מלח
לסלט:
- 1/2 כוס גרגרי תירס טרי או משומר
- 1 פלפל שושקה חתוך גס
- 1/2 כוס עדשים שחורות, מבושלות
- חופן עשבי תיבול קצוצים (בצל ירוק, כוסברה, פטרוזיליה)
לרוטב:
- 2/3 כוס שמן זית
- 1/3 כוס מיץ לימון
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- קולים את הקינואה בסיר על להבה נמוכה, בלי שמן, עד שהיא מעלה ניחוח אגוזי.
- מוסיפים לסיר ¾1 כוסות מים רותחים ואת המלח. מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה. מעבירים לקערה לצינון מוחלט.
- מערבבים בקערה את הקינואה יחד עם כל מרכיבי הסלט.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.
ערכים תזונתיים למנה + כף רוטב: 298 קלוריות | 21 גרם פחמימות | 9 גרם חלבון | 10 גרם שומן | 4 מנות