מקובל לחשוב שכדי לדעת בן כמה הכלב שלכם, צריך להכפיל את הגיל שלו פי שבעה. למשל כלב בן שנה הוא בעצם בן שבע בחיי אדם. אבל מחקר גדול וחדש שנערך בשיתוף אוניברסיטת דיוויס ואוניברסיטת פיטסבורג בארצות הברית, וכלל מומחים מתחומים שונים כמו הגנום האנושי, הזדקנות ווטרינריה, הגיע למסקנה שנוסחת ההזדקנות הזאת רחוקה מלהיות מדויקת. לפניכם חלק מהממצאים שעלו מהמחקר:
1. כלב בן שנה הוא למעשה בן 15
השנה המשמעותית ביותר בחיים של כלבים היא שנת חייהם הראשונה, שאפשר לתרגם אותה לכ־15 שנות אדם. כידוע, כלבים הופכים לפוריים ובעלי יכולת הולדה כבר בשנת חייהם הראשונה, לעומת בני אדם שהופכים לפוריים רק בגיל הנעורים.
2. מהשנה השלישית לחיים כל שנת כלב שוות ערך לארבע שנות אדם
גם בשנת חייהם השנייה ההזדקנות של כלבים מואצת, אבל אחר כך חלה האטה בקצב ההזדקנות שלהם, וכל שנת חיים שלהם שוות ערך לארבע בשנות אדם.
3. מגיל חמש כלבים גדולים מתחילים להזדקן מהר יותר מקטנים
הכלבים הגדולים מתחילים להזדקן בקצב מואץ יותר בהשוואה לכלבים הקטנים בגיל חמש (ניתן לראות זאת בטבלה). כמו כן יש הבדלים באורך החיים בין הגזעים השונים, ובאופן כללי כלבים קטנים חיים יותר מכלבים גדולים. לדברי החוקרים, הסיבה לכך אינה ידועה, שכן בטבע דווקא בעלי חיים גדולים, כמו אריה וג'ירפה, מאריכים ימים יותר מחיות קטנות.
כלבים קטנים חיים יותר מכלבים גדולים. לדברי החוקרים, הסיבה לכך אינה ידועה, שכן בטבע דווקא בעלי חיים גדולים, כמו אריה וג'ירפה, מאריכים ימים יותר מחיות קטנות
4. כל 2.5 ק"ג נוספים במשקל הכלב הם שווי ערך לחודש חיים
לפי מודל מתמטי שנערך לצורך המחקר, כל 2.5 ק"ג נוספים במשקל הכלב הם שווי ערך לחודש חיים. הכוונה היא לגודל הכלב ולא לעודף משקל, אם כי בדומה לבני אדם עודף משקל אצל כלבים חושף אותם למחלות ומקצר את חייהם.
רוצים לדעת בן כמה הכלב שלכם על פי ממצאי המחקר החדש? היעזרו בטבלה הבאה: