קינוחים לפסח - ללא גלוטן, לא אפייה ומתאימים גם לטבעונים

מותק של חג: 5 רעיונות לקינוחים טבעוניים לפסח שלא דורשים אפייה

אולגה טוכשר מ"המרכיב הסודי" מכניסה שפע של טעם וצבע לקינוחי חג כשרים - צ'יזקייק פטל, כדורי חמאת בוטנים, טארט שוקולד ומלבי - כולם ללא אפייה וישמחו גם את הטבעונים שבחבורה

פורסם:

צ'יזקייק פטל טבעוני

ערכים תזונתיים למנה: 520 קלוריות|24 גרם פחמימות|10 גרם חלבון|44 גרם שומן|עוגה בקוטר 18־20 ס"מ (12 מנות)
6 צפייה בגלריה
קינוחים לפסח
קינוחים לפסח
צ'יזקייק פטל טבעוני
(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

החומרים:
לתחתית:
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 כוס שקדים טבעיים
  • 1/2 כוס שבבי קוקוס
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות מייפל או סילאן טבעי
  • 1 כף שמן קוקוס נוזלי
  • קורט מלח
לקרם צ'יזקייק פטל:
  • 400 גרם קשיו טבעי, מושרה לפחות ל־4 שעות ומסונן
  • 300 גרם (½1 כוסות) פטל קפוא
  • 180 מ"ל (3/4 כוס) חלב קוקוס
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מייפל טבעי, או לפי הטעם
  • 1 כפית מיץ לימון, או לפי הטעם
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קוקוס נוזלי
  • פטל טרי, לקישוט
אופן ההכנה:
  1. מניחים רינג על קרש (או תבנית) מרופד בנייר אפייה. מרפדים מבפנים בשקף או בפס נייר אפייה.
  2. שמים את כל רכיבי התחתית בקערת מעבד מזון וטוחנים בפולסים במשך כדקה, עד לקבלת תערובת דביקה במרקם פירורי דק.
  3. מהדקים את התערובת היטב לתחתית הרינג (או התבנית) בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים למקפיא.
  4. טוחנים את כל חומרי הקרם, מלבד שמן הקוקוס, במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את שמן הקוקוס וממשיכים לטחון עוד כ־1/2 דקה.
  5. מפרישים 1/2 כוס מהקרם ושומרים במקרר לקישוט. יוצקים את יתר הקרם מעל התחתית המקוררת, מניילנים ומחזירים למקפיא ל־4 שעות לפחות. מעבירים את העוגה למקרר כ־3 שעות לפני ההגשה.
  6. מחלצים את העוגה מהרינג. מעבירים את הקרם ששמרנו לשקית זילוף עם צנתר ומקשטים מלמעלה. מוסיפים פטל טרי ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
גיוונים:
  • אפשר להחליף את האגוזים באגוזי פקאן או אגוזי לוז.
  • אפשר להחליף את הסילאן ב־5 תמרים לחים, מגולענים.
  • אפשר להשתמש במקום חלב קוקוס בכל חלב צמחי שאוהבים.

כדורי חמאת בוטנים טבעוניים

ערכים תזונתיים למנה: 139 קלוריות|17 גרם פחמימות|3 גרם חלבון|7 גרם שומן|18 מנות
6 צפייה בגלריה
קינוחים לפסח
קינוחים לפסח
כדורי חמאת בוטנים טבעוניים
(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

החומרים:
  • 180 מ"ל (3/4 כוס) חמאת בוטנים או שקדים, חלקה ורכה
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) סירופ מייפל טבעי
  • 80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה גדולה את חמאת הבוטנים (או השקדים) והמייפל ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
  2. מוסיפים לקערה את האינסטנט פודינג ומערבבים היטב עד שמתקבלת מסה אחידה ודביקה. מעבירים ל־10 דקות במקרר.
  3. מגלגלים מהמסה כדורים בגודל אגוז. מקפיאים ל־30 דקות.
  4. ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל (או מעל באן מארי). מוסיפים את השמן ומערבבים עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק.
  5. טובלים את הכדורים בשוקולד ומעבירים למגש מרופד בנייר אפייה. מקררים כ־20 דקות, או עד שהשוקולד מתייצב. שומרים בכלי אטום במקרר.
גיוונים: אפשר להחליף את האינסטנט פודינג בקמח שקדים או בקמח קוקוס. הוסיפו בהדרגה, עד שתתקבל מסה רכה ודביקה.

אצבעות באונטי

ערכים תזונתיים למנה: 245 קלוריות|13 גרם פחמימות|2 גרם חלבון|21 גרם שומן|15 מנות
6 צפייה בגלריה
קינוחים לפסח
קינוחים לפסח
אצבעות באונטי
(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

החומרים:
לשכבת הקוקוס:
  • 240 מ"ל (1 כוס) קרם קוקוס (לערבב את תכולת הפחית)
  • 2־3 כפות מייפל טבעי
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • קורט מלח
  • ½2 כוסות שבבי קוקוס
לציפוי:
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן קוקוס
אופן ההכנה:
  1. שמים בסיר את קרם הקוקוס, המייפל, שמן הקוקוס והמלח ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים לסיר את שבבי הקוקוס ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת רטובה ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב כ־2 דקות נוספות. מכבים את האש.
  3. ממלאים את שקעי התבנית בתערובת, מהדקים היטב ומעבירים למקפיא ל־3 שעות או עד שהמסה מתייצבת.
  4. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב, עד שמתקבל ציפוי חלק.
  5. מחלצים את הבאונטי מהתבנית. טובלים את החטיפים בשוקולד עד לכיסוי מלא מכל הצדדים ומעבירים לקרש מרופד בנייר אפייה.
  6. מכניסים את חטיפי הבאונטי למקרר ל־30 דקות או עד שהציפוי מתייצב.
  7. מעבירים את שאריות השוקולד לשק זילוף ומזליפים קישוט על החטיפים המוכנים. שומרים בכלי אטום במקרר.
טיפים להצלחה:
  • בתהליך הציפוי חשוב מאוד לחמם את השוקולד מדי פעם. מכיוון שאנחנו טובלים בו חטיפים קפואים הוא נוטה להתקרר.
  • השיטה הנוחה ביותר לצפות את החטיפים היא להשתמש בקיסם - נועצים וטובלים. את החור אפשר להעלים במעט שוקולד מומס.

מלבי טבעוני

ערכים תזונתיים למנה: 157 קלוריות|30 גרם פחמימות|4 גרם חלבון|4 גרם שומן|6 מנות אישיות גדולות
6 צפייה בגלריה
קינוחים לפסח
קינוחים לפסח
מלבי טבעוני
(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

החומרים:
למלבי:
  • 800 מ"ל (⅓3 כוסות) חלב סויה, ללא תוספת סוכר
  • 80 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) סוכר
  • 60 גרם (6 כפות) קורנפלור
לקישוט:
  • 2 כוסות תותים טריים
  • 1 כף פיסטוק קצוץ דק
אופן ההכנה:
  1. שמים בסיר את חלב הסויה (שומרים 1 כוס בצד) והסוכר ומערבבים היטב במטרפה.מבשלים על אש בינונית, עד שמגיעים לסף רתיחה.
  2. במקביל, שמים בקערה את חלב הסויה ששמרנו ואת הקורנפלור ומערבבים היטב במטרפה עד שלא נשארים גושים.
  3. מוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור לסיר, מערבבים ומבשלים עוד 2־4 דקות, תוך ערבוב עד שהמלבי מתחיל להסמיך.
  4. יוצקים את המלבי לתוך כלי ההגשה, ממלאים עד ל־3/4 מגובהם. מקררים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים למקרר.
  5. טוחנים את התותים עם מעט מים (אפשר להוסיף סוכר) למחית חלקה.
  6. יוצקים 1 כף של מחית תותים מעל כל כוס מלבי, מפזרים פיסטוק ומגישים. אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים.
טיפ להצלחה: חשוב מאוד לבחוש את המלבי במהלך הבישול, אחרת הקורנפלור עלול להתגבש לגושים.

טארט טבעוני ללא אפייה עם גנאש שוקולד

ערכים תזונתיים למנה: 386 קלוריות|25 גרם פחמימות|7 גרם חלבון|28 גרם שומן|לטארט אחד בקוטר 20 ס"מ (12 מנות)
6 צפייה בגלריה
קינוחים לפסח
קינוחים לפסח
טארט טבעוני ללא אפייה עם גנאש שוקולד
(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

החומרים:
לקלתית:
  • 2 כוסות שקדים טבעיים
  • 1/2 כוס שבבי קוקוס
  • 1 כף קקאו
  • 1 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר
  • 2 כפות סירופ מייפל טבעי
  • 1 כף שמן קוקוס
  • קמצוץ מלח
למלית:
  • 200 גרם (2 חפיסות) שוקולד מריר
  • 300 מ"ל (1+1/4 כוסות) קרם קוקוס או שמנת צמחית
לקישוט:
  • 1 כף שקדים
  • 1 כף קוקוס
  • 2 כפות (10 גרם) שוקולד מריר, מגורר
אופן ההכנה:
  1. טוחנים במעבד מזון את כל רכיבי הקלתית בפולסים, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. אם היא לא דביקה מספיק, מוסיפים כפית מים.
  2. מעבירים את התערובת לתבנית טארט (רצוי עם תחתית מתפרקת) ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל־15 דקות לפחות.
  3. ממיסים את חומרי המלית במיקרוגל (או על בן מארי) ומערבבים היטב, עד שמתקבל גנאש חלק.
  4. יוצקים את המלית לתוך הקלתית ומעבירים לקירור ל־30 דקות, או עד שהיא מתייצבת.
  5. מקשטים בשקדים, קוקוס ושוקולד מריר. שומרים בכלי אטום במקרר.
גיוונים: אפשר להחליף את החמוציות בכמות זהה של צימוקים או 4־5 תמרים. במקרה הזה אפשר להוריד את הסירופ, כי התערובת תצא מתוקה מספיק.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button