צ'יזקייק פטל טבעוני
ערכים תזונתיים למנה: 520 קלוריות|24 גרם פחמימות|10 גרם חלבון|44 גרם שומן|עוגה בקוטר 18־20 ס"מ (12 מנות)
החומרים:
לתחתית:
- 1 כוס אגוזי מלך
- 1 כוס שקדים טבעיים
- 1/2 כוס שבבי קוקוס
- 2 כפות קקאו
- 2 כפות מייפל או סילאן טבעי
- 1 כף שמן קוקוס נוזלי
- קורט מלח
לקרם צ'יזקייק פטל:
- 400 גרם קשיו טבעי, מושרה לפחות ל־4 שעות ומסונן
- 300 גרם (½1 כוסות) פטל קפוא
- 180 מ"ל (3/4 כוס) חלב קוקוס
- 60 מ"ל (1/4 כוס) מייפל טבעי, או לפי הטעם
- 1 כפית מיץ לימון, או לפי הטעם
- 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קוקוס נוזלי
- פטל טרי, לקישוט
אופן ההכנה:
- מניחים רינג על קרש (או תבנית) מרופד בנייר אפייה. מרפדים מבפנים בשקף או בפס נייר אפייה.
- שמים את כל רכיבי התחתית בקערת מעבד מזון וטוחנים בפולסים במשך כדקה, עד לקבלת תערובת דביקה במרקם פירורי דק.
- מהדקים את התערובת היטב לתחתית הרינג (או התבנית) בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים למקפיא.
- טוחנים את כל חומרי הקרם, מלבד שמן הקוקוס, במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את שמן הקוקוס וממשיכים לטחון עוד כ־1/2 דקה.
- מפרישים 1/2 כוס מהקרם ושומרים במקרר לקישוט. יוצקים את יתר הקרם מעל התחתית המקוררת, מניילנים ומחזירים למקפיא ל־4 שעות לפחות. מעבירים את העוגה למקרר כ־3 שעות לפני ההגשה.
- מחלצים את העוגה מהרינג. מעבירים את הקרם ששמרנו לשקית זילוף עם צנתר ומקשטים מלמעלה. מוסיפים פטל טרי ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
גיוונים:
- אפשר להחליף את האגוזים באגוזי פקאן או אגוזי לוז.
- אפשר להחליף את הסילאן ב־5 תמרים לחים, מגולענים.
- אפשר להשתמש במקום חלב קוקוס בכל חלב צמחי שאוהבים.
כדורי חמאת בוטנים טבעוניים
ערכים תזונתיים למנה: 139 קלוריות|17 גרם פחמימות|3 גרם חלבון|7 גרם שומן|18 מנות
החומרים:
- 180 מ"ל (3/4 כוס) חמאת בוטנים או שקדים, חלקה ורכה
- 80 מ"ל (1/3 כוס) סירופ מייפל טבעי
- 80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
- 150 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה:
- שמים בקערה גדולה את חמאת הבוטנים (או השקדים) והמייפל ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
- מוסיפים לקערה את האינסטנט פודינג ומערבבים היטב עד שמתקבלת מסה אחידה ודביקה. מעבירים ל־10 דקות במקרר.
- מגלגלים מהמסה כדורים בגודל אגוז. מקפיאים ל־30 דקות.
- ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל (או מעל באן מארי). מוסיפים את השמן ומערבבים עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק.
- טובלים את הכדורים בשוקולד ומעבירים למגש מרופד בנייר אפייה. מקררים כ־20 דקות, או עד שהשוקולד מתייצב. שומרים בכלי אטום במקרר.
גיוונים: אפשר להחליף את האינסטנט פודינג בקמח שקדים או בקמח קוקוס. הוסיפו בהדרגה, עד שתתקבל מסה רכה ודביקה.
אצבעות באונטי
ערכים תזונתיים למנה: 245 קלוריות|13 גרם פחמימות|2 גרם חלבון|21 גרם שומן|15 מנות
החומרים:
לשכבת הקוקוס:
- 240 מ"ל (1 כוס) קרם קוקוס (לערבב את תכולת הפחית)
- 2־3 כפות מייפל טבעי
- 3 כפות שמן קוקוס
- קורט מלח
- ½2 כוסות שבבי קוקוס
לציפוי:
- 250 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות שמן קוקוס
אופן ההכנה:
- שמים בסיר את קרם הקוקוס, המייפל, שמן הקוקוס והמלח ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים לסיר את שבבי הקוקוס ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת רטובה ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב כ־2 דקות נוספות. מכבים את האש.
- ממלאים את שקעי התבנית בתערובת, מהדקים היטב ומעבירים למקפיא ל־3 שעות או עד שהמסה מתייצבת.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב, עד שמתקבל ציפוי חלק.
- מחלצים את הבאונטי מהתבנית. טובלים את החטיפים בשוקולד עד לכיסוי מלא מכל הצדדים ומעבירים לקרש מרופד בנייר אפייה.
- מכניסים את חטיפי הבאונטי למקרר ל־30 דקות או עד שהציפוי מתייצב.
- מעבירים את שאריות השוקולד לשק זילוף ומזליפים קישוט על החטיפים המוכנים. שומרים בכלי אטום במקרר.
טיפים להצלחה:
- בתהליך הציפוי חשוב מאוד לחמם את השוקולד מדי פעם. מכיוון שאנחנו טובלים בו חטיפים קפואים הוא נוטה להתקרר.
- השיטה הנוחה ביותר לצפות את החטיפים היא להשתמש בקיסם - נועצים וטובלים. את החור אפשר להעלים במעט שוקולד מומס.
מלבי טבעוני
ערכים תזונתיים למנה: 157 קלוריות|30 גרם פחמימות|4 גרם חלבון|4 גרם שומן|6 מנות אישיות גדולות
החומרים:
למלבי:
- 800 מ"ל (⅓3 כוסות) חלב סויה, ללא תוספת סוכר
- 80 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) סוכר
- 60 גרם (6 כפות) קורנפלור
לקישוט:
- 2 כוסות תותים טריים
- 1 כף פיסטוק קצוץ דק
אופן ההכנה:
- שמים בסיר את חלב הסויה (שומרים 1 כוס בצד) והסוכר ומערבבים היטב במטרפה.מבשלים על אש בינונית, עד שמגיעים לסף רתיחה.
- במקביל, שמים בקערה את חלב הסויה ששמרנו ואת הקורנפלור ומערבבים היטב במטרפה עד שלא נשארים גושים.
- מוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור לסיר, מערבבים ומבשלים עוד 2־4 דקות, תוך ערבוב עד שהמלבי מתחיל להסמיך.
- יוצקים את המלבי לתוך כלי ההגשה, ממלאים עד ל־3/4 מגובהם. מקררים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים למקרר.
- טוחנים את התותים עם מעט מים (אפשר להוסיף סוכר) למחית חלקה.
- יוצקים 1 כף של מחית תותים מעל כל כוס מלבי, מפזרים פיסטוק ומגישים. אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים.
טיפ להצלחה: חשוב מאוד לבחוש את המלבי במהלך הבישול, אחרת הקורנפלור עלול להתגבש לגושים.
טארט טבעוני ללא אפייה עם גנאש שוקולד
ערכים תזונתיים למנה: 386 קלוריות|25 גרם פחמימות|7 גרם חלבון|28 גרם שומן|לטארט אחד בקוטר 20 ס"מ (12 מנות)
החומרים:
לקלתית:
- 2 כוסות שקדים טבעיים
- 1/2 כוס שבבי קוקוס
- 1 כף קקאו
- 1 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר
- 2 כפות סירופ מייפל טבעי
- 1 כף שמן קוקוס
- קמצוץ מלח
למלית:
- 200 גרם (2 חפיסות) שוקולד מריר
- 300 מ"ל (1+1/4 כוסות) קרם קוקוס או שמנת צמחית
לקישוט:
- 1 כף שקדים
- 1 כף קוקוס
- 2 כפות (10 גרם) שוקולד מריר, מגורר
אופן ההכנה:
- טוחנים במעבד מזון את כל רכיבי הקלתית בפולסים, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. אם היא לא דביקה מספיק, מוסיפים כפית מים.
- מעבירים את התערובת לתבנית טארט (רצוי עם תחתית מתפרקת) ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל־15 דקות לפחות.
- ממיסים את חומרי המלית במיקרוגל (או על בן מארי) ומערבבים היטב, עד שמתקבל גנאש חלק.
- יוצקים את המלית לתוך הקלתית ומעבירים לקירור ל־30 דקות, או עד שהיא מתייצבת.
- מקשטים בשקדים, קוקוס ושוקולד מריר. שומרים בכלי אטום במקרר.
גיוונים: אפשר להחליף את החמוציות בכמות זהה של צימוקים או 4־5 תמרים. במקרה הזה אפשר להוריד את הסירופ, כי התערובת תצא מתוקה מספיק.
- מתכונים: אולגה טוכשר, קונדיטורית, מתכונאית ובעלת הבלוג "המרכיב הסודי"