חליטות לחיזוק מערכת העיכול, להקלה על צינון, שפעת ושיעול ולהפחתת תהליכי דלקת

שבע חליטות לוהטות מהרפואה המסורתית לחיזוק הגוף בעונה הקרה

חליטת הגוג'י ברי תעזור לכם עם מצבי סטרס ואנטי אייג'ינג, השומשום השחור יסייע במניעת נשירה ושיער אפור והקוזו תפוחים יקל על ההנגאובר. תחלטו בעצמכם

פורסם:

1. לחיזוק העיכול: חליטת שלושת הזרעים

חליטת ה־Cumin-Coriander-Fennel Tea) CFF) משמשת ברפואה ההודית המסורתית (איורוודה) לחיזוק אש העיכול ("אגני"), להפחתה במשקל ולטיהור מרעלים. זרעי הכמון נחשבים למעוררי תיאבון ומסייעים להקלה על גזים ונפיחות. זרעי הכוסברה מסייעים להקל על מצבי עודף חום בגוף, ותורמים לעיכול וספיגה ולטיהור מערכת השתן. זרעי השומר מסייעים בהפחתת בעיות בעיכול, בהגברת שריפת השומן ואף תורמים לערנות מנטלית.
מה צריך:
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה
  • 1/2 כפית זרעי שומר
  • 1־2 כוסות מים רותחים
מה עושים:
  1. מכניסים את כל הזרעים לכוס או לקנקן ומוסיפים מים רותחים.
  2. מכסים, ממתינים 5־10 דקות, מסננים ושותים.
  3. מומלץ לשתות במהלך היום בין הארוחות כ־2־3 כוסות.
6 צפייה בגלריה
מנטה
מנטה
זרעי הכמון נחשבים למעוררי תיאבון ומסייעים להקלה על גזים ונפיחות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)

2. להפחתת תהליכי דלקת: גולדן מילק

למשקה הטרנדי הזה, שנקרא "גולדן מילק" או "לאטה כורכום" בסרטוני ה־DIY והאינסטגרם, יש שורשים עתיקים. הכורכום נחשב ברפואות המסורתיות לאנטיביוטיקה טבעית נגד מצבי דלקת. ברפואה האיורוודית מייחסים לו גם תכונות של טיהור הדם והכבד, הקלה על בעיות עיכול, הפחתת כולסטרול ושומנים בדם וטיפול טבעי לשלל בעיות. הקינמון באיורוודה נחשב כממריץ אש העיכול, מפחית רעלים, משפר את זרימת הדם, מקל על מצבי צינון, מסייע בהפחתת כולסטרול, שומנים וסוכר בדם ואף כמשפר יכולות קוגניטיביות. הג'ינג'ר הטרי ("ארדראק" בסנסקריט) נחשב באיורוודה למחמם, בעל השפעה מיטיבה על מערכת הנשימה, הלב והעיכול, ואף לאפרודיזיאק טבעי (מעורר תאווה מינית).
טיפ: לשיפור הספיגה של הכורכום מומלץ לשלב אותו עם פיפרין, החומר הפעיל בפלפל שחור
מה צריך:
  • 2 כוסות חלב שקדים/ קשיו/ קוקוס
  • 1 כף סירופ מייפל או ממתיק טבעי אחר
  • 1 כפית כורכום טחון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (או 1/4 כפית ג'ינג'ר יבש)
  • קמצוץ פלפל שחור
מה עושים:
  1. יוצקים לסיר קטן או לפינג'אן את החלב, מוסיפים את כל יתר הרכיבים ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. יוצקים לכוסות ושותים חם.
רוצים להפוך לצ'אי? הוסיפו אחרי הבישול גם 1־2 שקיקים של תה צ'אי מסאלה לחיזוק הטעמים.
6 צפייה בגלריה
מנטה
מנטה
הכורכום נחשב ברפואות המסורתיות לאנטיביוטיקה טבעית נגד מצבי דלקת
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)

3. לחיזוק דרכי הנשימה העליונות: חליטת קוזו־תפוחים

שורש הקוזו העמילני (Pueraria Uberosa) עשיר בנוגדי חמצון עוצמתיים ומשמש ברפואה הסינית ובאסיה (קוריאה ויפן) לטיפול במגוון רחב של מצבים רפואיים: כאבי ראש וסחרחורות, בעיות במערכת העיכול, בעיות כלי דם ולב, דלקות בדרכי הנשימה העליונות (כולל דלקות בסינוסים, צינון, קדחת השחת, שפעת), בעיות עור, תופעות גיל המעבר (גלי חום, הזעת לילה), סוכרת ואפילו הנגאובר.
שימו לב! אם יש לכם היסטוריה של סרטן השד או אם אתם נוטלים תרופות דוגמת Tamoxifen או Methotrexate, עליכם להימנע מצריכה של קוזו. סוכרתיים ומי שסובלים מבעיות קרישה הנוטלים תרופות - יש להיוועץ ברופא המטפל. כמו כן, שימוש בצמח עלול לפגוע ביעילות של גלולות למניעת היריון
מה צריך:
  • 1 כוס מיץ תפוחים
  • קמצוץ מלח ים (לא חובה)
  • 1 כפית מחוקה אבקת קוזו (Kudzu) - להשיג בחנויות הטבע ובמכולות אסייתיות
מה עושים:
  1. מחממים את מיץ התפוחים והמלח בסיר קטן על להבה בינונית עד בעבוע ומסירים מהאש.
  2. ממיסים היטב את הקוזו ב־1־2 כפות מים ומוסיפים אותו למיץ תוך כדי ערבוב.
  3. מחזירים את הסיר לכיריים ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהקוזו מסמיך ונעשה שקוף. מבשלים דקה נוספת ומסירים מהאש.
  4. מגישים חם או פושר.

4. לחיזוק העצמות ולשיער נהדר: חליטת שומשום שחור

על פי הרפואה ההודית והסינית, צריכה קבועה של זרעי שומשום שחור יכולה לסייע במניעת נשירה והאפרת שיער הודות לתכולת ויטמיני ה־B והברזל שבהם. הם עשירים בפיטוכימיקלים, רכיבים צמחיים המקנים להם תכונות נוגדות סרטן, מסייעים באיזון לחץ הדם ותורמים לבריאות כלי הדם והלב. כמו כן הם מספקים תמיכה בבריאות השלד ואפילו עשויים להקל על כאבי מפרקים הודות לתכולת הססמין שבהם (תרכובת נוגדת חמצון ונוגדת דלקת). זרעי השומשום מכילים גם תרכובות פיטואסטרוגניות שתורמות להקלה על תסמיני גיל המעבר.
מה צריך:
  • 2 כפות זרעי שומשום שחור
  • 1 כוס מים רותחים
מה עושים:
  1. מועכים בכוס (נפרדת, ללא המים) את זרעי השומשום השחור כדי לחלץ מהם את הרכיבים.
  2. יוצקים על זרעי השומשום את כוס המים הרותחים, מערבבים, מכסים וממתינים במשך כ־15 דקות.
  3. שותים את חליטת השומשום השחור.
6 צפייה בגלריה
מנטה
מנטה
הגוג'י ברי בעל פעילות נוגדת דלקת, נוגדת סרטן, תומך בלב ועשיר בנוגדי חמצון
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)

5. לאנטי אייג'ינג: חליטת גוג'י ברי־ג'ינג'ר

הגוג'י ברי, שכבר נכנס מזמן לפנתיאון הסופר־פודס, נחשב לצמח אדפטוגני המסייע לגוף להתמודד במצבי סטרס. הוא בעל פעילות נוגדת דלקת, נוגדת סרטן, תומך בלב וכלי הדם ועשיר בנוגדי חמצון.
מה צריך:
1 כף גוג'י ברי מיובש
1 פיסה של ג'ינג'ר טרי, קלופה וחתוכה לפרוסות
1 כוס מים רותחים
מה עושים:
1. מוסיפים את הגוג'י ברי והג'ינג'ר לכוס המים הרותחים ומערבבים.
2. מכסים למשך 5־10 דקות, ממתיקים מעט (במידת הצורך) ושותים.

6. להקלה על צינון, שפעת ושיעול: חליטת קליפות המנדרין

המנדרינות, העשירות בוויטמין C, הן התשובה הטבעית של הרפואה הסינית לצינון ושפעת המלווים בשיעול עיקש.
מה צריך:
  • 2 מנדרינות או קלמנטינות
  • 2 כוסות מים
  • 1 פרוסת ג'ינג'ר או מקל קינמון (לא חובה)
מה עושים:
  1. מקלפים את המנדרינות (או הקלמנטינות) וחותכים את הקליפות לרצועות קטנות.
  2. בסיר קטן שמים את קליפות המנדרינה עם המים ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה (אפשר להוסיף גם פיסת ג'ינג'ר או מקל קינמון בעת הבישול).
  3. מניחים לחליטה להתקרר במשך 5־10 דקות, מסננים ושותים.

6 צפייה בגלריה
מנטה
מנטה
מרגישים את הניצנים הראשונים של כאב הגרון? זו החליטה שלכם
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)

7. להרגעת הגרון: חליטת אגס־ג'ינג'ר

מרגישים את הניצנים הראשונים של כאב הגרון הממשמש ובא או סובלים משיעול עקשני? זו החליטה שלכם. האגסים מסייעים להרגעת הגרון, לכיוח ולשמירה על מיתרי הקול, ושורש הג'ינג'ר מחמם ומחטא.
רוצים לחזק? הוסיפו בעת הבישול גם תמר־שיזף סיני (Da Zao) שנחשב ברפואה הסינית לאנטי בקטריאלי, אנטי דלקתי, מרגיע, משפר את פעילות מערכת העיכול, מקל על שיעול יבש ומחזק את מערכת החיסון
מה צריך:
  • 2 אגסים
  • 1 פיסת שורש ג’ינג’ר
  • 2 כוסות מים
מה עושים:
  1. מקלפים את האגסים וחותכים לפלחים.
  2. מכניסים את האגסים, הג'ינג'ר והמים לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 20־30 דקות עד שהאגסים מתרככים.
  3. מסננים את החליטה ושותים (אפשר לאכול גם את האגסים).

  • הכותבת היא מטפלת מוסמכת באיורוודה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button