בצלים ממולאים בדברים טובים

חגיגה אביבית בסיר: בצלים ממולאים ברוטב רימונים ובהרט

רוצים לרענן את התפריט העונתי? מתכון חגיגי מן הצומח מהספר החדש של זהר לוסטיגר־בשן שיעשה לכם חשק לפתוח שולחן אביבי

שפית אורחת: זהר לוסטיגר־בשן
פורסם:
ערכים תזונתיים למנה: 346 קלוריות | 60 גרם פחמימות | 12 גרם חלבון | 7 גרם שומן | כ־30 יחידות = 10 מנות (3 יחידות למנה)
החומרים:
  • 5 בצלים בינוניים מוארכים
למלית:
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כוס אורז מלא
  • 1/2 כוס אורז אדום
  • 1/2 כוס קינואה או דוחן
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 כוס שעועית אדומה או אזוקי מבושלת
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • חופן שמיר קצוץ
  • חופן עלי פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס צנוברים
לרוטב:
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 5 כפות רכז רימונים טבעי
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כף נענע מיובשת
  • 1 כוס רוטב עגבניות חלק
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ או כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס
טיפ: אין שום סיבה שרכז רימונים יכיל משהו נוסף מלבד רימונים. לכן, לפני שאתם קונים, בדקו את רשימת המרכיבים - צריך להיות בה רק מרכיב אחד.
אופן ההכנה:
  1. מסירים את הקצוות של הבצלים ומקלפים. חורצים לאורך כל בצל חריץ שמגיע עד ללב.
  2. חולטים את חמשת הבצלים בסיר עם מים רותחים במשך 12־15 דקות, עד שהם מתרככים מעט ואפשר לקלף מהם את הגלדים. מוציאים בכף מחוררת למשטח עבודה ומצננים.
  3. ממלאים סיר בינוני במים, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את 2 סוגי האורז ואת הקינואה או הדוחן ומבשלים 15 דקות על להבה גבוהה ללא כיסוי, לבישול חלקי של האורז. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
  4. מחממים את שמן הזית בסיר נמוך ורחב (סוטאז') על להבה בינונית ומטגנים את 2 הבצלים הקצוצים למלית במשך 10 דקות עד להזהבה.
  5. מוציאים מהסיר מחצית מכמות הבצל, מעבירים לקערה עם האורז והדוחן, מוסיפים את יתר חומרי המלית וכפית מלח, מערבבים ומתקנים תיבול.
  6. מוסיפים לסיר עם הבצל המטוגן את כל חומרי הרוטב עם ½3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט. מתקנים תיבול.
  7. בזמן שהרוטב מתבשל ממלאים את הבצלים: מפרקים בעדינות את גלדי הבצל ומניחים בערך כף מהמלית בכל גלד. מניחים את גלדי הבצל הממולאים בסיר עם הרוטב בצפיפות.
  8. מביאים שוב לרתיחה עדינה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה, עד שהירקות רכים והרוטב סמיך מאוד.

לבשל משהו טוב

בימים אלה יוצא לאור "לאכול טוב יותר", ספרה השלישי של זהר לוסטיגר בשן, שפית, מנחת סדנאות לבישול בריא ומטפלת ברפואה סינית - וגם מכוכבי הוולנס של מנטה לשנת 2022. בספר 120 מתכונים צמחוניים (מרביתם אף טבעוניים) ומגוון רחב של אופציות ללא גלוטן - מהצעות יצירתיות לארוחות בוקר, דרך מתכונים לאמצע השבוע ועד מתכונים חגיגיים. לצד המתכונים תמצאו מידע מעשי וטיפים שמטרתם להנגיש את המטבח הבריא - מבחירת חומרי הגלם וקריאת תוויות ועד טכניקות עבודה במטבח וארגון מזווה עשיר, בריא ושופע.
148 שקל, הוצאה עצמית, רכישה באתר של זהר לוסטיגר: zoharlustiger.com
2 צפייה בגלריה
"לאכול טוב יותר". זהר לוסטיגר בשן
"לאכול טוב יותר". זהר לוסטיגר בשן
"לאכול טוב יותר"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button