אחרי שנחשפה לפני כמה שנים להרצאה על ה־Blue Zones (האזורים הכחולים), כיסי אוכלוסייה ברחבי העולם שנמצאו בהם ריכוזים גבוהים של אנשים שחיים מעל גיל 100 בבריאות מיטבית, החליטה ליב עזריה, האקרית בריאות, לצאת למסע חקר עצמאי. במהלכו היא ביקרה בסרדיניה (איטליה), באיקריה (יוון) ובחבל נגאנו (יפן), פגשה את התושבים המקומיים, בישלה איתם וחיה את אורחותיהם במטרה להתחקות אחר סודות הנעורים שלהם.
לסיפור של ליב עזריה: האישה שחקרה את סודות התזונה של האנשים שחיים מעל גיל 100
רוצים גם לשתות ממעיין הנעורים? ליב משתפת במתכון עם מאצ'ה, שורש ממשפחת הזנגבילים ששימש בטקסי התה היפניים המסורתיים, שריכוז נוגד חמצון EGCG שבו גבוה פי 137לעומת סוגי תה ירוק אחרים. הוא מעודד בהירות וחדות, שיפור בזיכרון ויכולות למידה. אף על פי שהוא מכיל קפאין שנחשב למעורר, הוא דווקא מרגיע בזכות חומצת האמינו L-Theanine המצויה בו שמגבירה את גלי האלפא במוח.
כדורי מאצ'ה ופיסטוקים
ערכים תזונתיים למנה: 131 קלוריות | 6 גרם פחמימות | 5 גרם חלבון | 10.5 גרם שומן | 10 יחידות
החומרים:
- 1 כוס פיסטוקים
- 1/3 כוס שקדים טחונים
- 2 כפות מייפל טהור
- 1 כפית אבקת מאצ'ה
לציפוי:
- 1/4 כוס פיסטוק שבור
- 1/4 כוס קוקוס טחון
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 1 כף אבקת מאצ'ה
אופן ההכנה:
- טוחנים את הפיסטוקים והשקדים במעבד מזון.
- מוסיפים את המייפל למעבד המזון ומערבבים.
- מוסיפים את אבקת המאצ'ה לתערובת ומערבבים היטב.
- יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומצפים במגוון התוספות.
ליב בלייב
ליב עזריה היא האקרית בריאות, חוקרת קהילות מאריכות חיים בארץ ובעולם, שיצאה למסע בעקבות האנשים שעברו את גיל 100 כשהם נראים ומרגישים מצוין. במסגרת כנס "אוכלים בריא" מבית Eatwell היא תעביר הרצאה על סודות האנשים הבריאים בעולם - איך להיראות ולהרגיש עשר שנים פחות. בהרצאתה היא תחשוף את הביסוס המדעי לאריכות ימים בבריאות ובאיכות חיים טובה. 18.11 , יום ה', 22:30-21:00, אתר eatwell