כקונדיטורית הכירה אריאל בן חמו את עולם המאפים והמתוקים מצדו הקלאסי והפחות בריא. אבל לאחר שהתקשתה למצוא מתכונים נגישים המתבססים על חומרי גלם בריאים, החליטה לפתח מתכונים כאלה בעצמה. כך נולד לו הבלוג שלה ”בריאלי”, ובהמשך גם העמוד המצליח באינסטגרם, שמציעים מתכונים במגוון קטגוריות, מללא גלוטן וללא סוכר ועד טבעוניים או קטוגניים. המקום הנכון לכל מי שרוצה לעשות צעד למטבח הבריא.
עוד מתכונים בריאים לכל השבוע:
"פיצה" ירקות
ערכים תזונתיים למנה: 295 קלוריות | 25 גרם פחמימות | 15 גרם חלבון | 14 גרם שומן
החומרים ל-4 מנות:
- 2 בטטות בינוניות, קלופות
- 1 כף שמן זית, מעט מלח
לרוטב העגבניות:
- 250 גרם רסק עגבניות (100% עגבניות)
- 3 כפות מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אורגנו
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה:
- חותכים את הבטטות לפרוסות של 2 סנטימטרים, מורחים את שמן הזית באמצעות מברשת ומפזרים מלח.
- אופים את הבטטות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות בתוכנית טורבו, כ־20 דקות עד לריכוך והשחמה.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. מורחים את הרוטב על פרוסות הבטטה ומפזרים מעל את גבינת המוצרלה.
- אופים את ה"פיצות" כ־10 דקות או עד שהגבינה נמסה. מגישים מיד.
טיפ לגיוון: אפשר להחליף את בסיסי הבטטה בירקות אפויים אחרים לבחירתכם (מכינים באותו האופן), כמו כרובית בינונית, 2 חצילים בינוניים או 2־3 זוקיני.
צ'יפס ירקות עם מיונז שום טבעוני
ערכים תזונתיים למנה: 436 קלוריות | 3 גרם פחמימות | 1 גרם חלבון | 31 גרם שומן
החומרים ל-6 מנות:
- 2 גזרים
- 2 זוקיני
- 1 שורש סלרי
- 1 קולרבי
- 1 בטטה
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
למיונז שום טבעוני:
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס משקה סויה לא מומתק
- 1/2 כפית חרדל
- מלח לפי הטעם
- 2־3 שיני שום
אופן ההכנה:
- קולפים את הירקות ופורסים דק, עדיף במנדולינה.
- מעבירים את הירקות לקערה, מתבלים בשמן הזית ובמלח ומערבבים כך שיצופו היטב.
- מעבירים את הירקות לתבנית תנור ומפזרים את הפרוסות כך שלא יעלו זו על זו.
- אופים את הירקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, בתוכנית של חום עליון־תחתון, כ־15־20 דקות, עד שהם מתייבשים ומזהיבים.
- טוחנים במעבד מזון קטן או במוט בלנדר את כל מרכיבי הרוטב למרקם חלק ומגישים לצד הצ'יפס.