אם אתם מבקשים להעשיר את התפריט שלכם במזונות עשירים בערכים תזונתיים - המכילים שפע של נוגדי חמצון, ויטמינים, מינרלים ומרכיבים נוספים - הנה שבעה מזונות-על שישתלבו נפלא בתפריט הקיצי (כולל בשייק ובגלידה) ויעניקו לגוף בוסט עוצמתי:
1. כלורלה
לכלורלה מליחות עדינה ונעימה, והיא בעלת פיגמנט ירוק כהה מאוד, מהכהים שקיימים בטבע, סממן לכמות הגבוהה של הכלורופיל שהיא מכילה.
למה כדאי לשלב אותה בתפריט: האצה שמכונה "מלכת האצות" מכילה בין 50% ל־70% חלבון זמין, סיבים תזונתיים וחומצות שומן חיונית מסוג אומגה 3, ועשירה בנוגדי חמצון, בוויטמין E, בוויטמינים מקבוצה B ובמינרלים סידן, מגנזיום, אבץ, אשלגן וברזל.
תשתלב נפלא במנות הבאות: יוגורט, גרנולה, דייסות מלוחות, רטבים ומרקים, וכן כתוספת למים, חלב ושייקים טבעיים.
2. לוקומה
את אבקת פרי הלוקומה אפשר להכניס למתכונים שונים כתחליף סוכר ליצירת טעם מתוק עדין.
למה כדאי לשלב אותו בתפריט: הלוקומה הוא פרי אקזוטי המכונה "זהב האינקה". הוא מכיל חומצות אמינו, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ובהם בטא קרוטן, ויטמינים מקבוצה B ,A ו־C ומינרלים (ברזל, אשלגן, סידן, אבץ ומגנזיום).
ישתלב נפלא במנות הבאות: בקינוחים כמו מוס, גלידה, ממרחי אגוזים, מעדני פודינג, וגם כתוספת לשייקים, מיצים טבעיים, יוגורט ומאפים שונים.
3. אסאי בר אורגני
טעמו של פרי האסאי מתקתק מעט בשילוב מרירות עדינה, מעין שילוב של ענבים אדומים וקקאו, והוא מותיר על הלשון טעם לוואי שוקולדי.
למה כדאי לשלב אותו בתפריט: האסאי מהווה מרכיב מרכזי בתרבות האכילה של ילידי האמזונס ונחשב לאחד המאכלים הבריאים והמזינים ביותר על כדור הארץ. הוא עשיר בחומצות אמינו, בחומצות שומן חיוניות (אומגה 3, 6 ו־9), בסיבים תזונתיים, בנוגדי חמצון, בוויטמינים C ו־K, בוויטמינים מקבוצה B ובמינרלים ברזל, אשלגן, מנגן, נחושת ומגנזיום.
ישתלב נפלא במנות הבאות: שייקים ומיצים, יוגורט, גרנולה, גלידות ביתיות, וכתוספת לריבות וקינוחים שונים.
4. מאצ'ה
למה כדאי לשלב אותה בתפריט: אבקת התה הירוק המופקת מעלים צעירים הפכה בעשור האחרון לכוכבת־על בקרב אנשי ה־Wellness. היא עשירה בכלורופיל, בסיבים תזונתיים, בנוגדי חמצון ובפלבנואידים, ביניהם נוגד החמצון העוצמתי EGCG. כמו כן היא מכילה ויטמינים, ביניהם ויטמין C, ומינרלים (סלניום, כרום, אבץ ומגנזיום).
תשתלב נפלא במנות הבאות: שייקים, מיצים, קרטיבים טבעיים וקינוחים.
5. ארוניה ברי
לארוניה ניחוח אוכמנייתי חמצמץ ומנעד טעמים ארומתי בעל חמצמצות וסיומת של מתיקות נעימה ועדינה.
למה כדאי לשלב אותו בתפריט: הפרי הזה, ממשפחת פירות היער, מכיל רמות גבוהות של נוגדי חמצון, ויטמינים חיוניים ובהם הוויטמינים E ,C, ויטמינים מקבוצה B וחומצה פולית, סיבים תזונתיים ומינרלים - אבץ, ברזל, מגנזיום וסידן.
ישתלב נפלא במנות הבאות: הפרי ניתן לאכילה כפי שהוא כחטיף. אפשר לשלב אותו בגרנולה (מוזלי) או כתוספת לשייקים.
6. סרפד
במסורת רפואת הצמחים משתמשים בסרפד כדי "להזין את הדם", בפרט בתקופות של היריון והנקה.
למה כדאי לשלב אותו בתפריט: עלי הסרפד עשירים בברזל ובכלורופיל (מולקולה נוגדת חמצון שדומה במבנה שלה להמוגלובין שבדם), ומכילים חומצות אמינו, בטא קרוטן, חומצה פולית, ואת המינרלים סידן, אשלגן, מגנזיום, זרחן, גופרית, צורן וסלניום.
ישתלב נפלא במנות הבאות: שייקים ירוקים, משקאות טבעיים, ממרחים כמו טחינה, חומוס, גבינות ותחליפי גבינות, וכתוספת לתיבול סלטים קרים וירקות.
7. מאקה טריקולור
לפי הרפואה המסורתית, המאקה מתאימה לשימוש במצבים של תשישות וחולשה כתוצאה מחסרים תזונתיים מתמשכים, מחשיפה לסטרס ממושך וממחלות ממושכות. לפקעת יש השפעה מחממת, וברפואה המסורתית משתמשים בה להגברת החשק המיני בגברים ובנשים.
למה כדאי לשלב אותה בתפריט: שלוש פקעות המאקה (צהובה, שחורה ואדומה) מכילות שיעורים גבוהים של מינרלים, ויטמינים, חומצות אמינו וחלבונים, פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים בעלי ערך תזונתי גבוה.
תשתלב נפלא במנות הבאות: בכל סוגי המיצים, בשייק פירות (מומלץ להשתמש בשייקר לערבוב).
שימו לב: נשים בהיריון, נשים מיניקות, ילדים, חולים במחלות כרוניות והנוטלים תרופות מרשם, יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בתוספי תזונה.
ייעוץ מקצועי: שרון קוצר, הרבליסט קליני MNIMH, מנהל תחום מחקר ופיתוח וממייסדי חברת ברא צמחים