שוב חנוכה ושוב סופגנייה. ללכת על גדולה או להסתפק בקטנה? עם שוקולד או עם ריבה? ומה אפשר לאכול בפער הקלורי שביניהן? בחרנו להסתפק בהמחשה:
במילוי ריבה
- סופגנייה רגילה: 490 קלוריות
- סופגנייה מיני: 170 קלוריות
ההפרש: 320 קלוריות!
מה אפשר לאכול בפער הקלורי הזה? סלט יווני קטן (100 קלוריות) + חתיכה קטנה של פשטידת כרובית (110 קלוריות) + עוגיית גרנולה ביתית (60 קלוריות) + תפוז קטן (50 קלוריות).
במילוי שוקולד
- סופגנייה רגילה: 620 קלוריות
- סופגנייה מיני: 260 קלוריות
ההפרש: 360 קלוריות!
מה אפשר לאכול בפער הקלורי הזה? סלט ירוק קטן (50 קלוריות) + 2 קציצות קינואה (100 קלוריות) + פרוסה שיפון עם גבינת ריקוטה ופלפלים קלויים (100 קלוריות) + 2 קוביות גדולות של שוקולד מריר (110 קלוריות).
שמן, אבל פחות: 6 טיפים לצמצום נזקי השמן בטיגון סופגניות
- טגנו בשמן איכותי, רצוי כזה המועשר בוויטמין E.
- בתחילת הטיגון הכניסו לשמן חתיכת גזר טרי והחליפו אותה במהלך הטיגון. הגזר עשיר בבטא קרוטן ובקרטנואידים נוספים המסייעים בהאטת קצב התחמצנות השמן.
- השתמשו בסיר נירוסטה: מחקרים מצאו כי בניגוד למתכות אחרות בסיר נירוסטה יש פחות תהליכי חמצון שכן החומר אינו יוצר ריאקציה עם המזון.
- הוסיפו לשמן תמצית זרעי ענבים להפחתת החמצון.
- כדי להרוויח סופגנייה פחות שמנה טגנו אותה לזמן קצר מאוד והעבירו את הבצק התפוח לאפייה בתנור על גבי רשת.
- טגנו בשמן חם. בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס השמן ייספג פחות.
ייעוץ מקצועי: ד"ר ברוריה טל, דיאטנית קלינית; אורית הלר, דיאטנית קלינית; ריקי לנגברג, נטורופתית PH.D