ללכת על גדולה או להסתפק בקטנה? עם שוקולד או עם ריבה?

איזו סופגנייה תחסוך לכם מאות קלוריות - ומה אפשר לאכול במקום?

דילמת חנוכה: גדולה או קטנה, עם שוקולד או ריבה וכמה קלוריות נוכל לחסוך אם נסתפק בסופגנייה צנועה יותר? ויש גם טיפים לצמצום נזקי השמן בטיגון

פורסם:
שוב חנוכה ושוב סופגנייה. ללכת על גדולה או להסתפק בקטנה? עם שוקולד או עם ריבה? ומה אפשר לאכול בפער הקלורי שביניהן? בחרנו להסתפק בהמחשה:

במילוי ריבה

  • סופגנייה רגילה: 490 קלוריות
  • סופגנייה מיני: 170 קלוריות
ההפרש: 320 קלוריות!
מה אפשר לאכול בפער הקלורי הזה? סלט יווני קטן (100 קלוריות) + חתיכה קטנה של פשטידת כרובית (110 קלוריות) + עוגיית גרנולה ביתית (60 קלוריות) + תפוז קטן (50 קלוריות).

במילוי שוקולד

  • סופגנייה רגילה: 620 קלוריות
  • סופגנייה מיני: 260 קלוריות
ההפרש: 360 קלוריות!
מה אפשר לאכול בפער הקלורי הזה? סלט ירוק קטן (50 קלוריות) + 2 קציצות קינואה (100 קלוריות) + פרוסה שיפון עם גבינת ריקוטה ופלפלים קלויים (100 קלוריות) + 2 קוביות גדולות של שוקולד מריר (110 קלוריות).

שמן, אבל פחות: 6 טיפים לצמצום נזקי השמן בטיגון סופגניות

  1. ‭‬טגנו בשמן איכותי, רצוי כזה המועשר בוויטמין E.
  2. בתחילת הטיגון הכניסו לשמן חתיכת גזר טרי והחליפו אותה במהלך הטיגון. הגזר עשיר בבטא קרוטן ובקרטנואידים נוספים המסייעים בהאטת קצב התחמצנות השמן.
  3. השתמשו בסיר נירוסטה: מחקרים מצאו כי בניגוד למתכות אחרות בסיר נירוסטה יש פחות תהליכי חמצון שכן החומר אינו יוצר ריאקציה עם המזון.
  4. הוסיפו לשמן תמצית זרעי ענבים להפחתת החמצון.
  5. כדי להרוויח סופגנייה פחות שמנה טגנו אותה לזמן קצר מאוד והעבירו את הבצק התפוח לאפייה בתנור על גבי רשת.
  6. טגנו בשמן חם. בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס השמן ייספג פחות.

ייעוץ מקצועי: ד"ר ברוריה טל, דיאטנית קלינית; אורית הלר, דיאטנית קלינית; ריקי לנגברג, נטורופתית ‭ PH.D ‬
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button