בודהה בול קינואה, חומוס ופפאיה במייפל

בּוֹל בזמן: בודהה בול קינואה, חומוס ופפאיה במייפל

על פי הרפואה הסינית, הטעם המתוק משפיע ישירות על אנרגיית הקיבה - מקור יצירת האנרגיה שמגיעה מהמזונות שאנו אוכלים. מתכון לקערת בודהה עם בוסט מתוק וטבעי לקיץ

שפית אורחת: אביטל סבג
פורסם:
ברפואה הסינית קושרים את המשיכה שלנו לטעם מסוים למצב מערכת היחסים האנרגטית שלנו עם איברים מסוימים בגוף. כך למשל, הטעם החמוץ מקושר לאנרגיית הכבד, הטעם המר לאנרגיית הלב והמתקתק לקיבה. הטעם המתוק משפיע ישירות על אנרגיית הקיבה - מקור יצירת האנרגיה שמגיעה מהמזונות שאנו אוכלים. כאשר יש חולשה בקיבה, תהיה משיכה לטעם המתוק מתוך הצורך לחזק את האנרגיה הבסיסית של הגוף. נוכל להיטיב עם צורך זה על ידי הוספת חומרי גלם מתוקים מן הצומח כמו פירות העונה, ירקות כמו גזר, דלעת וסלק או על ידי שימוש ברוטב מתקתק מסירופ מייפל אורגני טבעי ולא מתועש.
עוד קערות בודהה עם בוסט לקיץ מהרפואה הסינית:

בודהה בול קינואה, חומוס ופפאיה במייפל

ערכים תזונתיים למנה: 262.5 קלוריות | 25 גרם פחמימות | 6 גרם חלבון | 14.5 גרם שומן
החומרים לשתי מנות:
  • 1/2 כוס קינואה מבושלת
  • 1/4 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 1/2 כוס קוביות פפאיה
  • 1 אפרסק חתוך לסירות
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס רוקט
  • 1/2 כוס נבטי אלפלפא
  • 6 צימוקים
  • 2 אגוזי פקאן שבורים
לרוטב חרדל־מייפל:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית סירופ מייפל טבעי
  • 1 כפית חרדל
  • 1 לימון סחוט
  • 1 שן שום מגוררת
  • מלח, פלפל
אופן ההכנה:
  1. מסדרים את כל המרכיבים בקערת הגשה.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ויוצקים על הקערה.
אביטל סבג, בעלת קייטרינג הבוטיק "אביטליטי" ומחברת "חמש עונות במטבח - בישול טבעוני בדרך הזן"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button