סלט אסייתי מירקות עמידים

טייק־אוויי בריא בימים החמים: סלט אסייתי מירקות עמידים

רוצים לקחת לעבודה סלט שלא יתעלף כבר מהחום בדרך למשרד? חגי לפלר, "הספורטאי הטבעוני", מציע את המתכון הבא. קערה לכל מטרה - כתבה שנייה בסדרה

שף אורח: חגי לפלר
פורסם:
ערכים תזונתיים למנה: 452 קלוריות | 34 גרם פחמימות | 17 גרם חלבון | 6 גרם שומן (מתוכו 1 גרם שומן רווי) | 10 גרם סיבים תזונתיים
החומרים למנה אחת:
  • 4 כפות פולי אדממה
  • 1 כוס פרחי ברוקולי
  • 1 גזר
  • 1/2 קולרבי
  • 1/2 פלפל אדום
  • 1 כוס כרוב אדום
  • חופן גדול של נבטים
לרוטב בוטנים עשיר בחלבון:
  • 1 כף חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1/4 כפית שום כתוש
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1 כף שמרי בירה
אופן ההכנה:
  1. חולטים במים רותחים את פולי האדממה ואת פרחי הברוקולי כ־3־2 דקות ומעבירים לקערה עם מי קרח כדי להפסיק את הבישול. מניחים בצד.
  2. קולפים ומגררים את הגזר ואת הקולרבי בפומפייה ומניחים בקערה עם מכסה או בצנצנת נקייה.
  3. חותכים את הפלפל האדום לרצועות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הכרוב, הנבטים, האדממה והברוקולי.
  4. מכסים את הקערה או את הצנצנת. מערבבים את הרוטב בצנצנת קטנה. לוקחים את שניהם לעבודה.
  5. מוסיפים את הרוטב בסמוך להגשה, מערבבים היטב ואוכלים.
עוד ב"קערה לכל מטרה":
מתכונים, הכנה וצילום: חגי לפלר, הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button