ערכים תזונתיים למנה: 452 קלוריות | 34 גרם פחמימות | 17 גרם חלבון | 6 גרם שומן (מתוכו 1 גרם שומן רווי) | 10 גרם סיבים תזונתיים
החומרים למנה אחת:
- 4 כפות פולי אדממה
- 1 כוס פרחי ברוקולי
- 1 גזר
- 1/2 קולרבי
- 1/2 פלפל אדום
- 1 כוס כרוב אדום
- חופן גדול של נבטים
לרוטב בוטנים עשיר בחלבון:
- 1 כף חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר
- 1 כף חומץ
- 1 כף שמן שומשום
- 1/4 כפית שום כתוש
- 1 כפית רוטב סויה
- 1 כף שמרי בירה
אופן ההכנה:
- חולטים במים רותחים את פולי האדממה ואת פרחי הברוקולי כ־3־2 דקות ומעבירים לקערה עם מי קרח כדי להפסיק את הבישול. מניחים בצד.
- קולפים ומגררים את הגזר ואת הקולרבי בפומפייה ומניחים בקערה עם מכסה או בצנצנת נקייה.
- חותכים את הפלפל האדום לרצועות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הכרוב, הנבטים, האדממה והברוקולי.
- מכסים את הקערה או את הצנצנת. מערבבים את הרוטב בצנצנת קטנה. לוקחים את שניהם לעבודה.
- מוסיפים את הרוטב בסמוך להגשה, מערבבים היטב ואוכלים.
עוד ב"קערה לכל מטרה":
מתכונים, הכנה וצילום: חגי לפלר, הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט