החגים השנה היו צפופים ומתוקים במיוחד, ואין כמו "אחרי החגים" כדי להכריז ש"מהיום דיאטה". ואם כבר דיאטה, הרי שאין אויבים מרים יותר להחלטה הזאת ממתוקים, שלרוב מכילים לא מעט סוכר, שומן וכמובן קלוריות. ובכל זאת, גם כשעושים דיאטה צריך מדי פעם לשחרר וליהנות. איך עושים את זה?
עוד דיאטה במנטה:
הנה ארבעה מתכונים של מתוקים בריאים שיענגו אתכם בלי לשבור את הדיאטה.
1. כדורי שוקולד בריאים: 93 קלוריות ליחידה
מה צריך (ל־10 יחידות):
- 125 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
- 3/4 כף (10 גרם) שמן קוקוס/ שמן קנולה/ נוטלה/ חמאת בוטנים
- 2 כוסות אורז מלא תפוח (50 גרם)
מה עושים:
- מסדרים 10 עטרות נייר בגודל בינוני בכלי עם מכסה שמיועד למקפיא.
- ממיסים את השוקולד על מתקן בן מארי או בכמה פולסים במיקרוגל, עד להמסה מלאה. מוסיפים את השמן או את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב עם פצפוצי האורז.
- מעבירים לעטרות הנייר ושומרים במקפיא.
2. עוגיות ביסקוטי: 47 קלוריות לעוגייה
מה צריך (ל־20 יחידות):
- 1 ביצה גודל L
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח תופח (140 גרם, אפשר חצי קמח מלא)
- 1/2 כוס שקדים קצוצים (45 גרם)
מה עושים:
- מחממים תנור ל־165 מעלות ומסדרים נייר אפייה על תבנית התנור.
- מערבבים את כל המרכיבים, עד ליצירת בצק דביק.
- בידיים רטובות מעט יוצרים כיכר באורך כ־20 ס"מ ואופים במשך כ־30 דקות או עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל־120 מעלות טורבו.
- רק כשהכיכר מתקררת לחלוטין (אחרת היא מתפוררת) פורסים אותה ל־20 עוגיות בעזרת סכין משוננת.
- מסדרים את העוגיות על נייר האפייה בתבנית ומייבשים בתנור עוד כ־30 דקות.
הידעת? עוגיות ביסקוטי לא מכילות תוספת שומן ולכן נחשבות למופחתות קלוריות לעומת עוגיות אחרות.
3. פנקייק גבינה: 50 קלוריות ליחידה (עם חצי כפית ריבה)
מה צריך (ל־10 יחידות):
- 1 ביצה
- 1 כפית סוכר
- 125 גרם (חצי גביע) גבינה לבנה 3% שומן
- 4 כפות קמח (50 גרם)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- להגשה: 1 כפית ריבה לכל 2 פנקייק
מה עושים:
- מקציפים את הביצה עם הסוכר במיקסר יד, עד לקבלת בלילה תפוחה.
- מערבבים בקערה אחרת את הגבינה עם הקמח, אבקת האפייה ותמצית הווניל.
- מעבירים רבע מתערובת הקמח והגבינה לביצה ומקפלים בעדינות כדי לא לשבור את הקצף. מוסיפים את שאר התערובת ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- משמנים מחבת נון סטיק בתרסיס שמן. מוזגים כף מלאה מהתערובת למחבת, וכשהשוליים מזהיבים הופכים לצד השני ומטגנים עוד כמה שניות עד להזהבה.
- מגישים עם ריבה.
4. מלבי: 100 קלוריות למנה
מה צריך (ל־6 מנות בכלי של חצי כוס – 120 מ"ל):
- 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) חלב רגיל או חלב שקדים צמחי
- 1/3 כוס (32 גרם) קורנפלור
- 2 כפות סוכר (30 גרם)
- 2 כפות מי ורדים
לסירופ:
- 2 כפות מים (30 מ"ל)
- 2 כפות סוכר (30 גרם)
- 1 כף מי ורדים
- 1־2 כפות תרכיז פטל (לא חובה, לצבע בלבד)
לקישוט:
- 1 כף פתיתי קוקוס או פיסטוקים קצוצים
מה עושים:
- מערבבים בקערה 1/3 כוס חלב עם הקורנפלור עד שאין גושים.
- מחממים בסיר את כוס החלב, הסוכר ומי הוורדים עד לרתיחה עדינה. מוסיפים את הקורנפלור עם החלב ומערבבים על אש נמוכה בלי הפסקה, עד שנוצר מרקם סמיך לפני הרתיחה.
- מעבירים את התערובת ל־6 כוסות הגשה. מכסים בנייר אלומיניום (למניעת היווצרות קרום) ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה. מעבירים למקרר.
- הסירופ: מבשלים בסיר קטן את המים, הסוכר ומי הוורדים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 3־4 דקות עד שהסירופ מסמיך. אפשר להוסיף את תרכיז הפטל לקבלת צבע אדום.
- מוסיפים את הסירופ למלבי ומקשטים בפתיתי קוקוס או בפיסטוקים קצוצים.