מג׳דרה קינואה בתנור
מג׳דרה בריאה וטעימה עם פטנט שחוסך עבודה וטרחה - הכול נעשה בתנור, והעדשים והבצל יוצאים כאילו עברו טיגון.
ערכים תזונתיים למנה: 298 קלוריות, 37 גרם פחמימות, 12 גרם חלבון, 11 גרם שומן | 8 מנות
החומרים:
1 כוס עדשים ירוקות
1 כוס קינואה או אורז
2 בצלים קצוצים
6 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית תבלין כוסברה
1 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית פלפל שחור
קורט קינמון (לא חובה)
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. יוצקים מים רותחים על העדשים ומשאירים למשך שעה.
2. שמים את הבצל בתבנית ומערבבים היטב עם 3 כפות שמן זית.
3. שוטפים את האורז או הקינואה ואת העדשים המושרות ומוסיפים לתבנית. מערבבים עם 3 כפות שמן הזית הנוספות, כך שיצופו היטב.
4. מוסיפים את כל התבלינים ואת המים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך שעה עד שעה ורבע בלי כיסוי. בודקים אחרי חצי שעה, ובמידת הצורך מוסיפים מים.
6. מוציאים מהתנור ומאווררים את המג'דרה בעזרת מזלג.
"קוסקוס" קינואה
שיטת הבישול של הקינואה במתכון הזה מקנה לה מרקם הדומה לקוסקוס ללא גלוטן ועם יותר חלבון וסיבים תזונתיים.
ערכים תזונתיים למנה: 305 קלוריות, 36 גרם פחמימות, 8 גרם חלבון, 10 גרם שומן | 2 מנות
החומרים:
1 כוס קינואה
1 ליטר מים
1 כפית מלח
1 כף שמן (מכל סוג שהוא)
אופן ההכנה:
1. שמים את הקינואה במסננת ושוטפים אותה היטב במים.
2. מחממים סיר עם ליטר מים ו־1 כפית מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את הקינואה השטופה. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 12 דקות.
3. מסננים את הקינואה המבושלת ושוטפים במים קרים. מערבבים עם השמן. הקינואה נשמרת במקרר למשך שבוע.
פורסם לראשונה: 08:26, 07.03.24