לבוסט של חלבונים: סלט מפסטת עדשים עם חומוס ואבוקדו (נטול גלוטן)
ערכים תזונתיים למנה: 524 קלוריות | 67 גרם פחמימות | 33 גרם חלבון | 19 גרם שומן (מתוכו 2 גרם שומן רווי) | 20 גרם סיבים תזונתיים
החומרים למנה:
- 1 כוס פסטה מעדשים כתומות, מבושלות לפי הוראות היצרן
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
- 2 כפות קוביות אבוקדו
- 1 כף זיתים שחורים
- 1/2 כוס עגבניות שרי חצויות
- חופן עלי בזיליקום
לרוטב ויניגרט עשיר בחלבון:
- 1 כף שמן זית
- 1 כף חומץ
- 1/2 כפית חרדל
- 1 כפית שמרי בירה
- מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.
עוד מתכונים עם תוספת חלבון:
לרענון ולאיזון משק המים בגוף: סלט ירוקים ואבטיח
ערכים תזונתיים למנה: 214 קלוריות | 41 גרם פחמימות | 8 גרם חלבון | 2 גרם שומן | 12 גרם סיבים תזונתיים
החומרים למנה:
- 1 כוס שעועית ירוקה, טרייה
- 1 מלפפון
- 1 זוקיני
- 4 צנוניות
- 1 כוס עלי קייל
- 1/2 כוס קוביות אבטיח
לרוטב יוגורט רענן:
- 2 כפות יוגורט טבעוני, ללא תוספת סוכר
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כפית חרדל
- 1/4 כפית שום כתוש
- 1 כף מים
- מלח
אופן ההכנה:
- קוטמים את קצות השעועית הירוקה וחולטים בסיר עם מים רותחים כ־10 דקות. לאחר מכן מעבירים לקערה עם מי קרח כדי להפסיק את הבישול. מניחים בקערה.
- פורסים בעזרת קולפן פרוסות ארוכות של המלפפון ושל הזוקיני ומניחים בקערה.
- פורסים דק את הצנוניות ומניחים בקערה יחד עם עלי הקייל.
- קורצים עיגולי אבטיח בעזרת כפית גלידה קטנה (סקופ) ומניחים בקערה.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה. יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.
מתכונים, הכנה וצילום: חגי לפלר, הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט