רענן וחטוב. ניסואז סלמון עם עלים ירוקים ואבוקדו ברוטב יוגורט ושמיר

שווים זהב: שני מתכוני דגים קלילים לסופשבוע שהעלינו ברשת

לכבוד הסופ"ש, דגנו לכם שני מתכונים שירעננו לכם את הרפרטואר המוכר ויעזרו לכם להקליל את התפריט החורפי הכבד. תתארגנו על דגים טריים וכנסו למטבח להכין ניסואז סלמון עם עלים ירוקים ואבוקדו ברוטב יוגורט ושמיר ודג מאודה ואספרגוס בחלב קוקוס וקארי אדום

פורסם:

ניסואז סלמון עם עלים ירוקים ואבוקדו ברוטב יוגורט ושמיר

מתכון: מירי הבר
ערכים תזונתיים למנה: 395 קלוריות | 3 גרם פחמימות | 18 גרם חלבון | 34 גרם שומן | 4 מנות
החומרים:
2 נתחי סלמון ללא עור ועצמות
(150 גרם ליחידה)
2 כפות שמן זית (כף לכל נתח)
מלח ים ופלפל שחור, לפי הטעם
10 עלי חסה רומית ארוכה
1 כוס עלי ארוגולה
1 אבוקדו פרוס
לרוטב:
1/3 כוס יוגורט עזים 5%
מיץ מ־1/2 לימון
1 שן שום
1 עלה שמיר קצוץ
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה, מברישים את הסלמון בשמן הזית, מתבלים במעט מלח ים ובפלפל שחור וצורבים על המחבת 5 דקות מכל צד.
2. מערבבים בקערת הגשה את החסה עם הארוגולה, מוסיפים את האבוקדו, פורסים חתיכות סלמון ומפזרים על הסלט.
3. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת, יוצקים על הסלט ומגישים.


2 צפייה בגלריה
אסייתי קליל. דג מאודה ואספרגוס בחלב קוקוס וקארי אדום
אסייתי קליל. דג מאודה ואספרגוס בחלב קוקוס וקארי אדום
אסייתי קליל. דג מאודה ואספרגוס בחלב קוקוס וקארי אדום
(צילום: יוסי סליס)

דג מאודה ואספרגוס בחלב קוקוס וקארי אדום

מתכון: משה בדישי
ערכים תזונתיים למנה: 295 קלוריות | 3 גרם פחמימות | 17 גרם חלבון | 24 גרם שומן | 4 מנות
החומרים:
4 פילטים של דג ללא עצמות (דניס, לברק, קוד)
1 כף שמן שומשום
1/4 כפית מלח
לרוטב:
4 כפות שמן סויה לטיגון
2 שיני שום קצוצות
1 כפית ג'ינג'ר טרי, מקולף וקצוץ
3 כפות משחת קארי אדום
1/2 כפית צ'ילי אדום יבש, קצוץ
1 ליטר חלב קוקוס
1/2 כוס רוטב דגים (פיש סוֹס)
1/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס רוטב סויה
להגשה (לא חובה):
4 פרוסות לימון
12 יחידות אספרגוס
אופן ההכנה:
1. הרוטב: מחממים את שמן הסויה בסיר ומטגנים את השום והג'ינג'ר כ־5 שניות על חום גבוה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את משחת הקארי ואת הצ'ילי היבש, מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים לרוטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש מינימלית, מבשלים 10 דקות ומכבים את האש.
2. הדגים: מניחים בסלסילת אידוי נייר אפייה מחורר בעזרת קיסם. מרתיחים מים, מזליפים על הפילטים את שמן השומשום והמלח ומאדים 10 דקות.
3. להגשה: מניחים את הדגים בצלחות ההגשה. יוצקים מעל כל פילה 2 כפות רוטב ומניחים פרוסת לימון ו־3 גבעולי אספרגוס.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button