אין באמת צורך להציג את השף צחי בוקששתר, מחלוצי מטבח השף הישראלי. מה שאולי רובכם פחות יודעים הוא שבשנים האחרונות בוקששתר, שמשמש כשף הראשי ברשת המסעדות Black, מחזיק בכובע נוסף - של נטורופת. מאז שסיים את לימודי הנטורופתיה במכללת "ברושים" הוא מטפל, מרצה ומעביר סדנאות בישול בראייה נטורופתית לטיפול במצבי בריאות שונים. לרגל השנה החדשה, הוא מציע מנות מנצחות שייתנו לכם בוסט של בריאות.
עוד מנות בריאות של בוקששתר:
בוסט למוח: ירוקים צרובים במחבת
אפשר לשמור על חיוניות קוגניטיבית וגמישות המוח, ומדובר בתזונה סופר טעימה. הברוקולי מכיל תרכובת בשם סוּלפוראפן התורמת להאצה של התחדשות תאי המוח, והאגוזים עשירים בחומצת שומן אומגה 3 מסוג ALA, בחומצה פולית ובוויטמין E התורמים לשמירה על פעילות תאי העצב.
ערכים תזונתיים למנה: 201 קלוריות | 9 גרם פחמימות | 5 גרם חלבון | 17 גרם שומן | 4 מנות (כתוספת)
החומרים ל-4 מנות:
- חופן שעועית ירוקה
- חופן גבעולי אספרגוס
- קערית ברוקולי (200 גרם)
- מפורק לפרחים
- 1 שן שום
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- 1 כפית גרגרי חרדל צהובים, מושרים או מותססים
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 4 כפות שמן זית או שמן אבוקדו
אופן ההכנה:
- מרתיחים הרבה מים בסיר גדול, מוסיפים מלח עד שטעמו ממש מורגש.
- שוטפים את השעועית והאספרגוס, קוטמים את הבסיס וחותכים לפיסות באורך 4 ס"מ בערך.
- חולטים את הירקות, כמות מעטה בכל פעם, עד שצבעם נהפך לירוק כהה ועמוק יותר, ומיד מעבירים למי קרח. מסננים ומצננים את הירקות במקרר.
- מועכים מעט את שן השום ואחרי כמה דקות פורסים. שוברים את האגוזים בידיים.
- מחממים מחבת גריל וצורבים בה את הירקות, את השום, ורק בסוף את האגוזים לחימום קל. חשוב שהשום לא ישחים! מוסיפים את גרגרי החרדל, החומץ והשמן.
- מגישים חם או קר. מומלץ לפזר מעל מעט "אבקת בריאות" (ראו מתכון).
אבקת בריאות
כך מכנים אותה הילדים שלי, ובצדק. היא מכילה אומגה 3, אבץ, ויטמיני B ורכיבים בעלי פעילות נוגדת דלקת, וכל הבריאות הזאת מתלבשת היטב על סלט, מנת דג ולמעשה כמעט על כל מאכל. טוחנים במטחנת קפה או במטחנת תבלינים. הכורכום קשה לטחינה, אז כדאי לתת לו קודם מכה בפטיש או לבקש שיטחנו אותו בחנות התבלינים, אבל מול העיניים!
ערכים תזונתיים למנה (1 כף): 74 קלוריות | 6 גרם פחמימות | 5.5 גרם חלבון | 4 גרם שומן | 4 מנות
החומרים ל-4 מנות:
- 1 כף זרעי פשתן
- 1 כפית זרעי צ'יה
- 1 כף זרעי דלעת
- 1/2 כפית מלח ים או הימלאיה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 2 כפות שמרי בירה
- תבלינים לגיוון (שגם מוסיפים נוטריאנטים) : פפריקה, אצות נורי, רוזמרין, גרגרי קצח, זרעי ענבים מיובשים
אופן ההכנה:
1. טוחנים בעלי ומכתש או במטחנת התבלינים את זרעי הפשתן, הצ'יה והדלעת עם המלח והפלפל. מוסיפים את הכורכום, שמרי הבירה (ותבלינים נוספים, אם רוצים) וטוחנים כמה שניות נוספות.
2. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד להגשה, לא יותר מיומיים. מומלץ להשתמש בסמוך ככל האפשר למועד הטחינה.
שף אורח: צחי בוקששתר, נטורופת ושף רשת Black