הוא לא רק עשיר בטעמים חמוצים־מתוקים, במרקם קטיפתי ובצבעוניות מפתה, אלא גם עתיר בריאות (במיוחד כשהוא בשל). אחרי שלמדנו כי יש לפחות חמש סיבות מצוינות לאכול אפרסקים הקיץ, קבלו עוד מתכון עם אפרסקים.
סלט ירוק ואפרסקים צרובים
ערכים תזונתיים למנה: 195 קלוריות | 19 גרם פחמימות | 2.5 גרם חלבון | 13.5 גרם שומן
החומרים ל-4 מנות:
- 3 אפרסקים
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף סילאן טבעי
- 1/4 כפית צ'ילי
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
לסלט:
- 1/2 צרור ארוגולה
- 1/2 צרור חמציצים
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף חומץ בלסמי מצומצם
- 2 כפות אגוזי פקאן קלויים
אופן ההכנה:
- קולפים ומגלענים את האפרסקים. חותכים כל אפרסק לרבעים.
- מערבבים במעבד מזון את שמן הזית, הסילאן, הצ'ילי, המלח והפלפל לרוטב אחיד.
- מושחים את האפרסקים ברוטב ומקפיצים במחבת לוהטת, עד להזהבה קלה. מוציאים ומקררים עם נוזלי הצלייה.
- קורעים את העלים לסלט ומתבלים בשמן הזית, במיץ הלימון ובחומץ בלסמי מצומצם.
- מסדרים את האפרסקים הצרובים (והמקוררים) על הסלט, מפזרים את האגוזים ומזליפים מעט מהרוטב שנשאר מנוזלי הצלייה.
למתכוני אפרסק נוספים:
שפית אורחת: עידית קוסטיצקי טישל, "מלכת המטבח", סדנאות וארוחות קונספט, כפר ביל"ו