למתכון הזה יש אלפי ביקורות נלהבות, ובצדק. הטופו של ג'ימי אוליבר

כך תכינו: המתכון לטופו המושלם של ג'יימי אוליבר - קריספי בקצוות, רך בפנים וטעים!

אחרי שנים של מנות טופו כושלות (או – טפו – כמו שהילדים שלה קראו לזה) רויטל פדרבוש ניסתה את המתכון המנצח של "השף העירום" ג'יימי אוליבר, והילדים בכלל לא זיהו שזה טופו. מאז זו המנה הקבועה בבית. קבלו את המתכון שזכה לאלפי ביקורות נלהבות

פורסם:
מכיוון שיש לנו צמחונים בבית, ביום שישי אנחנו תמיד מכינים מנת חלבון צמחונית ותמיד רציתי להכין לבני המשפחה שלי טופו.
למה דווקא טופו? כי הטופו הוא חלבון בריא מאוד, לא מעובד, שמכיל את כל חומצות האמינו (שמרכיבות חלבון מלא). ואגב, חוץ מסויה, אין עוד קטנייה שמכילה את כל חומצות האמינו.
אבל כל הניסיונות שלי נכשלו. וניסיתי המון מתכונים. זה תמיד יצא "בסדר כזה" ולרוב הלך לפח. הילדים תמיד התלוננו על המרקם שלו – "מה זה קלקר? מחק?" השיא היה שהם התחילו לקרוא לטופו "טפו". זה היה השלב שבו הפסקתי לקנות ולהכין אותו, ונאלצתי לעבור למנת חלבון צמחונית מעובדת בארוחת יום שישי: כדורי בשר טבעוניים, קפואים, מוכנים וכדומה.
עוד מתכונים:
אבל, יום אחד צפיתי בטלוויזיה בג'יימי אוליבר מכין טופו, שלא נראה כמו טופו. זה נראה כמו נתחי עוף או פרגית. אז ניסיתי וזה היה טעים ממש ראיתי שלמתכון הזה יש אלפי ביקורות נלהבות, ובצדק. כשהכנתי את המתכון לטופו של אוליבר לבני הבית הם לא זיהו את הטופו. מאז זה המתכון הקבוע שלנו בשישי בערב, ולדעתי זה המתכון הכי מוצלח לטופו.
אגב, אני מכפילה כמויות ומכינה אותו מכמות של 1 ק"ג טופו (אפשר לרכוש אריזות גדולות בבתי טבע).
2 צפייה בגלריה
מתכון הטופו של ג'ימי אוליבר
מתכון הטופו של ג'ימי אוליבר
לדעתי זה המתכון הכי מוצלח לטופו
(צילום: רויטל פדרבוש)
לפני שמתחילים - שתי נקודות חשובות בהכנת המתכון לטופו טעים:
השלב הראשוני של ההשחמה הוא החשוב ביותר, כי הוא משנה את המרקם של הטופו למשהו שמזכיר עוף. הטופו הופך לקריספי בקצוות ורך בפנים - אז אל תקצרו את השלב הזה, וכן אני יודעת ש-5 דקות זה הרבה זמן, אבל אין ברירה.
כדי שהטופו ישחים מהר יותר, השתמשו במחבת או סיר רחב, ושימו לב להשתמש בסיר עם ציפוי נון-סטיק.



מה צריך?
  • 500 גרם טופו קשה (הקפידו לא להשתמש בטופו רך) מפורר ביד
  • 3 כפות שמן (אפשר שמן זית)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כף שטוחה פפריקה, רצוי מעושנת
  • 1/2 כפית פתיתי צ'ילי חריף (לא חובה)
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 1.5 כפות סילאן/דבש או אריתריטול (ממתיק שלא מעלה את רמת הסוכר בדם)
  • כף שומשום
מה עושים:
  1. בסיר שטוח (סוטז') או מחבת גדולה עם ציפוי נון-סטיק שמים את השמן ואת הטופו המפורר. מטגנים במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהטופו משחים בקצוות ומכל הצדדים.
  2. מוסיפים שום, פפריקה, צ'ילי, רוטב סויה, ג'ינג'ר טרי, חמאת בוטנים וסילאן.
  3. מוסיפים שומשום ומטגנים זמן קצר נוסף תוך כדי ערבוב, עד שהטופו מקבל צבע שחום.
תוספות אפשריות:
אחרי שניסיתם את המתכון המקורי, אפשר להוסיף בצל ופטריות טריות, שמוסיפים טעם ועושר מוסף למנה. הדרך לעשות זאת היא לטגן את הבצל והפטריות ואז להוסיף את הטופו. לתיבול כדאי להוסיף מעט מלח ופלפל שחור.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button