ערכים תזונתיים למנה: 439 קלוריות | 19 גרם פחמימות | 16 גרם חלבון | 29 גרם שומן (מתוכו 2 גרם חומצה אלפא לינולנית - אומגה 3) | 20 גרם סיבים תזונתיים
החומרים למנה אחת:
- 1 גזר שטוף וקלוף
- 1 כוס פרחי ברוקולי
- חופן אגוזי מלך
- 1 כוס עלי תרד טריים
- 1 כף גרעיני דלעת
- 1 כף זרעי פשתן
לרוטב עשיר באומגה 3:
- 1 כפית זרעי פשתן
- 1 כף שמן קנולה
- מיץ מ־1/2 לימון
- מלח
אופן ההכנה:
- קולפים רצועות דקות של גזר בעזרת קולפן ומניחים בצד.
- חולטים את פרחי הברוקולי בסיר עם מים רותחים 2־3 דקות ומעבירים ישירות לקערה עם מי קרח להפסקת הבישול.
- מעבירים לקערת הגשה את הגזר, הברוקולי ושאר מרכיבי הסלט.
- טוחנים את זרעי הפשתן בעזרת מטחנת תבלינים ומעבירים לקערה קטנה, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
קערה לכל מטרה - כל המתכונים:
מתכונים, הכנה וצילום: חגי לפלר, הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט