האם גלידה, המרעננת הרשמית של הקיץ, חייבת להיות מכה לבריאות? התשובה שלי: ממש לא. הנה שלושה מתכונים קלי הכנה ועתירי בריאות לגלידות ללא הקפאה שיגזלו מכם בסך הכל שמונה דקות במטבח הביתי. כל מה שאתם צריכים זה בלנדר איכותי. ואם אתם רוצים גם רעיון לזמן איכות עם המשפחה - הכינו עם הילדים את הגלידה עם תחנת הפינוקים.
עוד עצות ומתכונים של מורן:
גלידת אננס-לימון
מה צריך (3 מנות):
- 1 כוס קוביות אננס/ מנגו קפוא
- 1 יחידה בננה קלופה קפואה
- 150 מ״ל קרם קוקוס
- 2 יחידות תמרים מסוג מג'הול
- 1/2 כוס עלי נענע
- 1 כפית לימון טרי סחוט
- 10 שקדים שלמים
מה עושים?
- מכניסים למעבד מזון את קרם הקוקוס, הבננה, האננס והתמרים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.
- מוסיפים את עלי הנענע, הלימון והשקדים וטוחנים עוד כדקה.
- מעבירים לכוסות הגשה.
גלידת טחינה, קפה ופיסטוק
מה צריך (3 מנות):
- 1/2 כוס טחינה מלאה
- 1 כוס קשיו טבעי, מושרה ב-1/2 כוס מים וקפוא למשך 6 שעות
- 1/2 כוס קרם קוקוס
- 3 יחידות תמרים מסוג מג׳הול
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 כוס אספרסו מקפסולה איכותית
- 100 גרם פיסטוקים, שבורים גס
מה עושים?
- מכניסים למעבד מזון את קרם הקוקוס, הקשיו והתמרים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.
- מוסיפים את הטחינה והווניל וטוחנים עוד כדקה.
- מעבירים לכוסות הגשה, מוזגים מעל את הקפה ומפזרים את שברי הפיסטוק.
גלידת תותים עם תחנת פינוקים
מה צריך (2 מנות):
- 1 כוס תותים קפואים
- 1 יחידה בננה קלופה, קפואה
- 100 מ"ל קרם קוקוס
- 1/2 כוס שקדים
מה עושים?
- מכניסים למעבד מזון את קרם הקוקוס, הבננה והתותים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.
- מוסיפים את השקדים וטוחנים עוד כחצי דקה, כך יישארו חתיכות שקדים קראנצ׳יות.
- מעבירים לכוסות הגשה
טיפ להגשה: הכינו צלוחיות קטנות עם תוספות מפנקות (קוקוס, שברי שקדים, גוג'י בריז, פולי קקאו, אבקת קקאו) והגישו לשולחן עם כפית קטנה בכל אחת מהן.