אפשר לאכול קציצות או קבבונים כשסלט הירקות כבר נמצא בתוך המנה, וממש לא חייבים פירורי לחם או פחמימות כדי להכין קבבים או קציצות! תוספת הירקות לתערובת גם מקלילה את המנה וגם מוסיפה לערך התזונתי.
עוד מתכונים להקלה בעומס הפחמימות:
קבבוני עוף והודו עם ירקות בלי פחמימות
ערכים תזונתיים למנה: 336 קלוריות | 9 גרם פחמימות | 20 גרם חלבון | 24 גרם שומן | 2 גרם סיבים תזונתיים | 2 גרם סוכרים
החומרים ל-4 מנות:
- 250 גרם בשר הודו טחון
- 250 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל קצוץ
- 1 גזר מגורר
- 1 זוקיני מגורר
- 3 שיני שום
- 1 כף שמן זית
- צרור פטרוזיליה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים ויוצרים מהתערובת קבבונים.
- צולים את הקבבונים במחבת פסים.
קציצות טופו ברוטב עגבניות
הפטנט: קציצות עשירות בחלבון מן הצומח עם קמח על בסיס קטניות שמחליף את פירורי הלחם או החלה עתירי הפחמימות.
ערכים תזונתיים למנה: 300 קלוריות | 19 גרם פחמימות | 17 גרם חלבון | 16 גרם שומן | 2 גרם סיבים תזונתיים | 1 גרם סוכרים | 4 מנות
החומרים לקציצות:
- 1 אריזת טופו (300 גרם) טחון במעבד מזון למשחה
- 3 כפות גדושות קמח חומוס או עדשים
- 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית תבלין כוסברה
- 1/2 כוס פטרוזיליה או בזיליקום חתוכים
לרוטב העגבניות:
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 4 עגבניות מגורדות, טריות או משומרות
- 100 גרם רסק עגבניות (כ־3 כפות)
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית סוכר (במידת הצורך) לאיזון החמיצות של העגבניות
לקישוט: כמה עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
- שמים את כל מרכיבי הקציצות במעבד מזון ומעבדים בכמה פולסים עד לקבלת משחה. כדאי לשים את הפטרוזיליה או הבזיליקום בתחתית כדי שהם ייחתכו לחתיכות קטנות.
- מכינים מהתערובת קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג.
- עוטפים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית. מצפים את הקציצות בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות טורבו במשך כ־20 דקות או עד שהן מזהיבות.
- הרוטב: מטגנים בסיר רחב את השום לדקה (בזהירות שלא יישרף) ומוסיפים מיד את העגבניות ורסק העגבניות. מטגנים כמה דקות ומוסיפים מלח ופלפל.
- מוסיפים לסיר כחצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־20 דקות. מוסיפים את הסוכר במידת הצורך לאיזון החמיצות.
- מוסיפים לסיר את הקציצות ומקשטים בעלי בזיליקום.
קל עם רויטל: לבשל בריא בלי מאמץ
את רויטל פדרבוש אתם ודאי מכירים ככתבת הראשית של מגזין מנטה. אבל אם טרם התוודעתם למתכונים שלה, שהיא מפרסמת בעמוד האינסטגרם, ובהרחבה גם בבלוג שלה, כדאי לכם להציץ. עם רזומה של ספר אפייה מופחת קלוריות ("עד 160 קלוריות") ופיתוח של עשרות מתכונים, מביאה פדרבוש לא רק מתכונים קלי הכנה, נגישים מאוד ומחושבים קלורית, אלא גם לא מעט טיפים שימושיים וטריקים שמלווים כל מתכון ומתכון, שיעשירו את המטבח בידע תזונתי ובמיומנויות קולינריות.
מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה, 160cal.com