לא סתם קוראים לו הפרי הצונן של הקיץ והיום (3 באוגוסט) אפילו מצוין יום האבטיח בארה"ב, אז זה בדיוק הזמן לברר אילו יתרונות בריאותיים מופלאים מתחבאים מתחת לקליפה הירוקה ואיך תוכלו למרוח אותו על הפנים כמסכת יופי, להכין ממנו סורבה מרענן או להגיש אותו בכוסיות מלפפון.
אבטיח? בטוח!
הוא מכיל ברובו מים, כ-93 אחוז ושבעה אחוזים סוכרים, ולמרות השם הרע שהוציאו לו דיאטות כאסח למיניהן, ערכו הקלורי נמוך ועומד על 45 קלוריות בלבד לכוס של קוביות אבטיח (כ-150 גרם).
ברפואה הסינית האבטיח ידוע כבעל תכונות מקררות. מכירים חברים ובני משפחה שסובלים השבוע במיוחד? המליצו להם לשלב אבטיח בתזונה היומית להקלה בעומס החום.
האבטיח משמש מקור טבעי לחומצה אמינית בשם L-CITRULLINE החיונית להיווצרות תחמוצת חנקן. זו חשובה לאיזון לחץ דם וויסות בכלי הדם. כאשר אנו מספקים את החומצה האמינית מהפרי באופן טבעי ולא כתוסף, היא מתעכלת, נספגת ופועלת טוב יותר בגוף.
זאת ועוד, הוא גם מכיל ליקופן המהווה נוגד חמצון חזק, המסייע, בין השאר, להפחית את הסיכון לסרטן הערמונית בקרב גברים וגם יעיל כנגד מחלות לב וכלי דם.
בתוספת גבינה בולגרית? לא מומלץ
לכאורה שילוב מנצח – אבטיח וגבינה בולגרית, אבל כדי ליהנות מיתרונות האבטיח, כדאי לאכול אותו בנפרד, על בטן ריקה, כ-15 דקות לפני הארוחה או כשעה אחריה. הסיבה לכך היא שהאבטיח מתעכל מהר יחסית למזונות אחרים, ואכילתו לאחר ארוחה למשל, עלולה ליצור תסיסה במערכת העיכול ולמנוע ספיגה יעילה של ויטמינים ומינרלים. בנוסף, הימנעו מאכילת אבטיח סמוך לשינה, על מנת להימנע מריכוז נוזלים גבוה וכתוצאה מכך מתן שתן מרובה בלילה.
מסכת נוגדי חמצון
החומרים למסכה אחת:
- כף מיץ אבטיח
- 1/2 כפית דבש
- 5 טיפות שמן אתרי לבנדר
- 3 טיפות ויטמין E
אופן ההכנה: ערבבו את החומרים ומרחו על עור הפנים, הצוואר והמחשוף. השאירו למשך 20 דקות ושטפו במים פושרים.
כוסיות אבטיח מרעננות
המרכיבים ל-6 כוסיות:
- 2 מלפפונים עבים
- 1 כוס קוביות קטנטנות של אבטיח
- 1/2 כוס עלי נענע טרייה קצוצה
- 1 כפית מייפל טבעי
- 1 כפית לימון טרי סחוט
אופן הכנה:
- חותכים כל מלפפון לשלושה חלקים. מקפידים לחתוך בצורה ישרה, כך שכל חלק ישמש ככוס מאוזנת ויציבה.
- מוציאים בעדינות בעזרת כפית את תוכן המלפפון החתוך, כמעט עד לתחתית וכך תיווצר לנו כוסית מלפפון.
- קוצצים את עלי הנענע ומערבבים בקערה יחד עם קוביות האבטיח, המייפל והלימון.
- ממלאים את כוסיות המלפפון בתערובת ומגישים מייד.
סורבה אבטיח וליים מרענן
את המשקאות עתירי הסוכר, חומרי הטעם והריח בסגנון אייס וברד תוכלו להמיר במשקה אבטיח טבעי, טעים וללא תוספת סוכר. להגיש כאפריטיף מצנן לפני הארוחה או כקינוח קליל לאחריה (וזוכרים להמתין, כן?)
המרכיבים ל-3 כוסות:
- 3 כוסות אבטיח חתוך לקוביות
- 8 קוביות קרח
- 1 לימון בינוני סחוט טרי (ואם יש לכם ליים – עוד יותר טוב)
- 1/2 כוס עלי נענע שטופים, ללא גבעולים
- 1 כף מייפל טבעי
אופן הכנה:
- מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים מלבד עלי הנענע וטוחנים עד לקבלת מרקם דמוי ברד.
- מוסיפים את עלי הנענע וטוחנים עוד כחצי דקה.
- מוזגים לכוסות אישיות ומעוצבות ומגישים מייד.
- הצעת הגשה חגיגית ליום האבטיח: מקשטים בעלי נענע ופרוסות דקיקות של לימון/ליים.