מתכונים בריאים לילדים. אריאל ואביגיל בן חמו מדגימות

ארוחות קיץ לילדים: שניצל, פתיתים וגלידה - הגרסה הבריאה

איך מכניסים בריאות לשניצל ולפתיתים? ואיזה קינוח ישמח אותם בלי לגרום לייסורי מצפון (אצלנו)? אריאל בן חמו ובתה אביגיל מעדכנות את להיטי הילדים הכי אהובים - שישמחו גם מבוגרים

שפית: אריאל בן חמו, בריאלי
פורסם:

קציצות שניצל מטופו

6 צפייה בגלריה
מתכונים בריאים לילדים
מתכונים בריאים לילדים
אופים בתנור
( צילום: דניאל לילה סגנון: נעה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה (3 יחידות): 361 קלוריות | 24 גרם פחמימות | 21 גרם חלבון | 19 גרם שומן | 15־20 יחידות
החומרים ל-3 יחידות:
  • 1 חבילת טופו
  • 1/3 כוס שיבולת שועל
  • 1/4 כוס טחינה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • מעט שמן זית
  • 1/2 כוס פירורי לחם מקמח מלא
אופן ההכנה:
  1. מניחים במעבד מזון את כל המרכיבים פרט לפירורי הלחם ומעבדים לתערובת כמעט אחידה.
  2. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות, מצפים בפירורי הלחם, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומרססים בשמן זית.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, כ־20־25 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים.

ספגטי אלפרדו כרובית

6 צפייה בגלריה
מתכונים בריאים לילדים
מתכונים בריאים לילדים
בצלחת זו מתחבאת כרובית
( צילום: דניאל לילה סגנון: נעה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה: 457 קלוריות | 64 גרם פחמימות | 16.5 גרם חלבון | 14 גרם שומן | 6 מנות
החומרים ל-6 מנות:
  • 1 חבילת ספגטי
לרוטב:
  • 1 ראש כרובית גדול, מופרד לפרחים
  • 4 כפות שמן זית
  • 50 גרם גבינת פרמזן
  • 1/2 כוס חלב או חלב שקדים
  • 2 סלסילות פטריות פרוסות דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס (או פחות)
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים את מי הבישול ושומרים בצד כחצי כוס.
  2. מרתיחים מים בסיר רחב ומבשלים את הכרובית כ־35 דקות עד לריכוך.
  3. מעבירים את הכרובית לבלנדר או לקערה עם בלנדר מוט ומתחילים לטחון.
  4. מוסיפים לקערה 2 כפות שמן זית, את הפרמזן המגורר והחלב וטוחנים עד למרקם חלק לחלוטין. אם צריך, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים ממי הבישול של הפסטה או עוד חלב (המרקם צריך להיות חלק לחלוטין).
  5. מחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות במחבת רחבה ומטגנים את הפטריות עד לצריבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים את רוטב הכרובית למחבת ואת המלח והפלפל ומבשלים עוד דקה, טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מוסיפים למחבת את הספגטי ואת גרידת הלימון, מבשלים יחד 2 דקות ומגישים.

פתיתים ברוטב עגבניות ועדשים כתומות

6 צפייה בגלריה
מתכונים בריאים לילדים
מתכונים בריאים לילדים
גם פתיתים וגם עדשים
( צילום: דניאל לילה סגנון: נעה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה: 358 קלוריות | 45.5 גרם פחמימות | 12 גרם חלבון | 11.5 גרם שומן | 6 מנות
החומרים ל-6 מנות:
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כוסות פתיתים מקמח מלא
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 200 גרם רסק עגבניות איכותי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
  1. משרים את העדשים במים רותחים במשך חצי שעה.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הפתיתים לסיר ומטגנים עוד 2 דקות.
  4. מוסיפים לסיר את כל שאר המרכיבים, כולל העדשים (מסוננות ממי ההשריה) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.

גלידת פירות ביתית בשלושה טעמים | 3 מנות

6 צפייה בגלריה
מתכונים בריאים לילדים
מתכונים בריאים לילדים
גלידת בריאות
( צילום: דניאל לילה סגנון: נעה קנריק)
אופן ההכנה: מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים למרקם חלק. מגישים מיד.
גלידת שוקולד
  • ערכים תזונתיים למנה: 159 קלוריות | 34.5 גרם פחמימות | 2.5 גרם חלבון | 2 גרם שומן
  • החומרים ל-3 מנות: 2 בננות קפואות + 2 תמרים מזן מג'הול + 1 כף גדושה קקאו
גלידת חלבה
  • ערכים תזונתיים למנה: 304 קלוריות | 32 גרם פחמימות | 7.5 גרם חלבון | 16.5 גרם שומן
  • החומרים ל-3 מנות: 2 בננות קפואות + 2 תמרים מזן מג'הול + 1/3 כוס טחינה
גלידת תות־בננה
  • ערכים תזונתיים למנה: 135 קלוריות | 32 גרם פחמימות | 1.5 גרם חלבון | 0.5 גרם שומן
  • החומרים ל-3 מנות: 2 בננות קפואות + 2 תמרים מזן מג'הול + 1 כוס תותים קפואים

פנקייק סלק

6 צפייה בגלריה
מתכונים בריאים לילדים
מתכונים בריאים לילדים
המרכיב הסודי. פנקייק סלק
( צילום: דניאל לילה סגנון: נעה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה (4 יחידות): 244 קלוריות | 44.5 גרם פחמימות | 10 גרם חלבון | 4 גרם שומן | 10־15 יחידות
החומרים ל-4 יחידות:
  • 1 כוס קוביות סלק מבושל
  • 1/2 כוס חלב או חלב מן הצומח (סויה, שקדים ועוד)
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מייפל טבעי
אופן ההכנה:
  1. טוחנים את כל המרכיבים למרקם חלק. אם המרקם סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס חלב או מים במידת הצורך.
  2. יוצקים בעזרת מצקת מהתערובת למחבת פנקייק או למחבת עם ציפוי נון־סטיק ומטגנים עד שמופיעות בועות. הופכים לכמה שניות נוספות ומגישים.
מתכונים: אריאל בן חמו /// חישוב ערכים תזונתיים: איילת מלניק, תזונאית קלינית בכללית, מחוז ירושלים /// כלים: sofi
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button