קציצות שניצל מטופו
ערכים תזונתיים למנה (3 יחידות): 361 קלוריות | 24 גרם פחמימות | 21 גרם חלבון | 19 גרם שומן | 15־20 יחידות
החומרים ל-3 יחידות:
- 1 חבילת טופו
- 1/3 כוס שיבולת שועל
- 1/4 כוס טחינה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אבקת שום
- מעט שמן זית
- 1/2 כוס פירורי לחם מקמח מלא
אופן ההכנה:
- מניחים במעבד מזון את כל המרכיבים פרט לפירורי הלחם ומעבדים לתערובת כמעט אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות קטנות, מצפים בפירורי הלחם, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומרססים בשמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, כ־20־25 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים.
ספגטי אלפרדו כרובית
ערכים תזונתיים למנה: 457 קלוריות | 64 גרם פחמימות | 16.5 גרם חלבון | 14 גרם שומן | 6 מנות
החומרים ל-6 מנות:
- 1 חבילת ספגטי
לרוטב:
- 1 ראש כרובית גדול, מופרד לפרחים
- 4 כפות שמן זית
- 50 גרם גבינת פרמזן
- 1/2 כוס חלב או חלב שקדים
- 2 סלסילות פטריות פרוסות דק
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס (או פחות)
- קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה:
- מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים את מי הבישול ושומרים בצד כחצי כוס.
- מרתיחים מים בסיר רחב ומבשלים את הכרובית כ־35 דקות עד לריכוך.
- מעבירים את הכרובית לבלנדר או לקערה עם בלנדר מוט ומתחילים לטחון.
- מוסיפים לקערה 2 כפות שמן זית, את הפרמזן המגורר והחלב וטוחנים עד למרקם חלק לחלוטין. אם צריך, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים ממי הבישול של הפסטה או עוד חלב (המרקם צריך להיות חלק לחלוטין).
- מחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות במחבת רחבה ומטגנים את הפטריות עד לצריבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את רוטב הכרובית למחבת ואת המלח והפלפל ומבשלים עוד דקה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים למחבת את הספגטי ואת גרידת הלימון, מבשלים יחד 2 דקות ומגישים.
פתיתים ברוטב עגבניות ועדשים כתומות
ערכים תזונתיים למנה: 358 קלוריות | 45.5 גרם פחמימות | 12 גרם חלבון | 11.5 גרם שומן | 6 מנות
החומרים ל-6 מנות:
- 1/2 כוס עדשים כתומות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 2 כוסות פתיתים מקמח מלא
- 3 כוסות מים רותחים
- 200 גרם רסק עגבניות איכותי
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- משרים את העדשים במים רותחים במשך חצי שעה.
- מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הפתיתים לסיר ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים לסיר את כל שאר המרכיבים, כולל העדשים (מסוננות ממי ההשריה) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
גלידת פירות ביתית בשלושה טעמים | 3 מנות
אופן ההכנה: מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים למרקם חלק. מגישים מיד.
גלידת שוקולד
- ערכים תזונתיים למנה: 159 קלוריות | 34.5 גרם פחמימות | 2.5 גרם חלבון | 2 גרם שומן
- החומרים ל-3 מנות: 2 בננות קפואות + 2 תמרים מזן מג'הול + 1 כף גדושה קקאו
גלידת חלבה
- ערכים תזונתיים למנה: 304 קלוריות | 32 גרם פחמימות | 7.5 גרם חלבון | 16.5 גרם שומן
- החומרים ל-3 מנות: 2 בננות קפואות + 2 תמרים מזן מג'הול + 1/3 כוס טחינה
גלידת תות־בננה
- ערכים תזונתיים למנה: 135 קלוריות | 32 גרם פחמימות | 1.5 גרם חלבון | 0.5 גרם שומן
- החומרים ל-3 מנות: 2 בננות קפואות + 2 תמרים מזן מג'הול + 1 כוס תותים קפואים
פנקייק סלק
ערכים תזונתיים למנה (4 יחידות): 244 קלוריות | 44.5 גרם פחמימות | 10 גרם חלבון | 4 גרם שומן | 10־15 יחידות
החומרים ל-4 יחידות:
- 1 כוס קוביות סלק מבושל
- 1/2 כוס חלב או חלב מן הצומח (סויה, שקדים ועוד)
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 ביצה
- 2 כפות מייפל טבעי
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל המרכיבים למרקם חלק. אם המרקם סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס חלב או מים במידת הצורך.
- יוצקים בעזרת מצקת מהתערובת למחבת פנקייק או למחבת עם ציפוי נון־סטיק ומטגנים עד שמופיעות בועות. הופכים לכמה שניות נוספות ומגישים.
מתכונים: אריאל בן חמו /// חישוב ערכים תזונתיים: איילת מלניק, תזונאית קלינית בכללית, מחוז ירושלים /// כלים: sofi