פירות ההדר נחשבים כתורמים במיוחד לבריאות. הם עשירים בוויטמין C ומכילים סידן, אשלגן, חומצה פולית, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. ההדרים מחזקים את מערכת החיסון, מסייעים בבניית העצם ובניצול הברזל, נלחמים בזיהומים ומסייעים בחילוף החומרים. על פי הרפואה הסינית פירות ההדר מווסתים את הצ'י ומתאימים לטיפול בבעיות עיכול. המנדרינה מסייעת לעיכול תקין, הפומלה מתאימה לטיפול בצרבת, והאתרוג מסייע לבעיות של שלשול ודיזנטריה.
עוד מתכונים בריאים לחורף:
חסה וחזה עוף צלויים בלימון
ערכים תזונתיים למנה: 385 קלוריות | 6 גרם פחמימות | 44 גרם חלבון | 20 גרם שומן
החומרים ל-4 מנות:
- 1/2 ק"ג חזה עוף
למשרה:
- 1 לימון פרוס לעיגולים וקצוץ עם הקליפה (ללא הגלעינים)
- עלים קצוצים מ־10 גבעולי זעתר טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ
- 2 שיני שום
לצלייה במחבת:
- 3 כפות שמן זית
- 1 לימון
- 1 חבילה של לבבות חסה
- 1 חבילה של חסה ליטל ג'אם (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- טוחנים את רכיבי המשרה במעבד מזון ומשרים את חזה העוף למשך חצי שעה.
- מחממים מחבת, מוסיפים את שמן הזית (לצלייה) וצולים את הלימון כ־2 דקות. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
- חוצים את לבבות החסה ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס. צולים באותה המחבת את חצאי החסה כדקה מכל צד. מניחים בצלחת.
- צולים באותה המחבת את חזה העוף, פורסים ומניחים על החסה. מגישים עם הלימון הצלוי.
מערבה מכאן: מבשלים חורף
יפית עידה היא שפית מתחם האירועים "מערבה" שבקיבוץ געש, בית לאירועים מקבוצת שמואלי בהובלת השף רן שמואלי. הבישול במערבה מתבסס על שימוש בתוצרת עונתית בלבד ובחומרי גלם שהגיעו לשיאם. את הירקות ועשבי התבלין מגדלים בגינת ירק במתחם ובחוות גידול, והקרבה לטבע ולחומרי הגלם מאפשרת בישול והגשה שהם פארם טו טייבל תוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים של קולינריה ואירוח.
חישוב ערכים תזונתיים: ד"ר רלי אבל, דיאטנית קלינית בכירה, כללית שירותי בריאות