ברפואה הסינית קושרים את המשיכה שלנו לטעם מסוים למצב מערכת היחסים האנרגטית שלנו עם איברים מסוימים בגוף. כך למשל, הטעם החמוץ מקושר לאנרגיית הכבד, הטעם המר לאנרגיית הלב והמתקתק לקיבה. הטעם הכבוש, שמזוהה גם כטעם המלוח, משפיע על הכליות שנחשבות כאם כל האיברים ולכן חשוב שהן יהיו באיזון כל הזמן. רגשית, בייחוד כאשר אנחנו חווים תקופה של פחדים וחוסר ודאות, נוכל לחזק את הכליות גם בהוספה של הטעם המלוח (וגם על ידי תרגילי יוגה, צ'י קונג ומדיטציה). תהליך הכבישה מסייע לחיזוק מערכת העיכול וליצירת פרוביוטיקה טבעית מהחיבור בין חומרי הכבישה.
עוד קערות בודהה עם בוסט לקיץ מהרפואה הסינית:
בודהה בול אורז מלא, מקושקשת טופו וירקות בכבישה זריזה
ערכים תזונתיים למנה: 237 קלוריות | 18.5 גרם פחמימות | 7.5 גרם חלבון | 14 גרם שומן | 2 מנות
החומרים ל-2 מנות:
- 1 צנון חתוך לעיגולים דקיקים
- 1 מלפפון חתוך לעיגולים דקיקים
- 1 גזר חתוך לעיגולים דקיקים
- חופן שמיר
לרוטב הכבושים:
- 1 כפית שמן זית
- 1 כפית רוטב סויה
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
- 1 שן שום מגוררת
- מיץ מ־1 לימון
למקושקשת הטופו:
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל סגול, קצוץ
- 1/2 חבילת טופו, קצוץ לשבבים קטנים
- 1/2 כפית כורכום
- מלח, פלפל
להרכבה:
- 1 כוס אורז עגול מלא, מבושל
- 1 דף אצת נורי, גזור לפסים דקיקים
- 1/2 כוס נבטים סיניים
- 1/2 כוס תרד טרי או חלוט
- 1 בצל ירוק, קצוץ
- 1 כפית שומשום שחור
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על עיגולי הירקות, מערבבים היטב.
- מכינים מקושקשת טופו: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הטופו והתבלינים ומטגנים־מערבבים בהתמדה, עד שהטופו מזהיב.
- מסדרים בקערת הגשה את כל המרכיבים, מוסיפים את מקושקשת הטופו והכבושים ומגישים. משתמשים בנוזלי הכבישה כרוטב.